Початок будівництва нових станцій метро в Києві на Сирецько-Печерській лінії “Проспекту Правди” і “Мостицької” заплановано на 2018 рік, станції метро “Новобіличі” на Святошинсько-Броварській лінії – на 2019 рік.

За словами начальника столичного метрополітену Віктора Брагінського відкриття направлення на Виноградар дозволить розвантажити потік на червоній гілці (перерозподілити навантаження зі станцій Нивки, Святошин, Житомирська). “В кінці серпня проект буде переданий на експертизу, і до кінця року заплановані торги на будівництво.

Хочемо розпочати роботи вже в 2018-му і за два роки запустити станції в експлуатацію”, – повідомив Брагінський. За оцінками метрополітену “Проспект Правди” буде досить завантаженою станцією Києва. Очікуваний пасажиропотік становитиме 60 тисяч осіб, що більше, ніж зараз “Лісова”, і можна порівняти з “Вокзальною” в літній період.

Будівництво станції метро “Новобіличі” на Святошинсько-Броварській гілці планують почати в 2019 році. “Зараз оголосили торги на проектування. Цього року проведемо ТЕО, наступного – проектування та експертизу. Запуск будівництва запланований імовірно на 2019 рік”, – сказав начальник метрополітену. Також, за словами Брагінського, будівництво метро на Троєщину без інвесторів нереальне.

“Якщо за проектами на Виноградар та Новобіличі місто несе витрати самостійно, метро на Троєщину значно дорожче, і без інвестора проект не реалізувати”, – сказав він. Там потрібно побудувати три пересадочних вузли і закупити 225 вагонів.

За його словами, китайський консорціум зараз опрацьовує попереднє ТЕО. «Вони найбільш реальні інвестори і хочуть зрозуміти обсяг фінансування будівництва. Сподіваємося через 2-3 місяці отримати від них позитивне рішення», – резюмував чиновник. Брагінський також повідомив, що другий вихід на станції метро «Вокзальна» планують відкрити через 3-4 роки.