Чт. Кві 25th, 2024

Діти для дітей: маленькі переселенці зі Сходу записали аудіокнигу для своїх однолітків

Проект “Слухаємо з ВЕСЕЛКА TV: діти для дітей” високо оцінили у Міністерстві соціальної політики України.

В рамках всеукраїнського соціального проекту “Слухаємо з ВЕСЕЛКА TV: діти для дітей” діти-переселенці  записали аудіокнигу для своїх однолітків із вадами зору. Днями аудіокнига, записана за збіркою “Жменька слів для доброго настрою” письменниці Слави Світової, була презентована в Укрінформі.

За словами генерального директора ГО “Громадське дитяче Інтернет-телебачення і радіо “Веселка ТВ” та керівника проекту Діни Ібрагімової, метою проекту стало створення якісних дитячих українських аудіокниг, начитаних дітьми-переселенцями для дітей із особливими потребами.

Всеукраїнський соціальний проект “Слухаємо з ВЕСЕЛКА TV: діти для дітей” отримав фінансування від Агентства ООН у справах біженців у рамках грантової програми з підтримки ініціатив переселенців, яка впроваджується ГО “КримSOS”.

Проект “Слухаємо з ВЕСЕЛКА TV: діти для дітей” високо оцінили у Міністерстві соціальної політики України. За словами  директора Департаменту сімейної, ґендерної політики та протидії торгівлі людьми Мінсоцполітики Наталії Федорович, інтеграція дітей з вадами зору у суспільство є дуже важливим та складним завданням. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

“Метою цього проекту є видання якісних дитячих українських аудіокниг, начитаних дітьми зі статусом ВПО для дітей із особливими потребами (з вадами зору, з діагнозами дислексії, з труднощами в навчанні, зокрема з неспроможністю сприймати інформацію зорово). Ці аудіокниги є сучасними, актуальними та зрозумілими для дитячої аудиторії”, – зазначила вона.

На сьогодні дітьми зі сходу України створено вже 20 творів, записаних на флеш-накопичувачі тиражом у 300 примірників. Їх будуть розповсюджувати безкоштовно серед зазначеної аудиторії, пізніше проект поширять в мережі Інтернет і на радіостанціях. У вільному доступі твори з’являться 20 лютого на youtube-каналі ВЕСЕЛКА TV.



Related Post