“Благодійний Фонд ” Майдан Гідності ” та Міністерство культури України запрошує всіх бажаючих на захід “Пам*яті Героїв Небесної Сотні” – про це повідомляється на офіційній сторінці Благодійного фонду “Майдан Гідності”:
2 жовтня о 18.00 в Івано-Франківській обласній філармонії (вул. Леся Курбаса, 3) до дня народження майданівського Янгола, Героя України Романа Гурика відбудеться пам’ятний захід «Пам’яті Героїв Небесної Сотні». 
За участі камерного дівочого хору Київської середньої спеціалізованої музичної школи – інтернату імені М.В.Лисенка.
У пам’ятному вечорі візьмуть участь друзі Романа Гурика, учасники Майдану та АТО, Міністерство культури України, представники влади області та міста Івано-Франківська, священнослужителі та родини Героїв Небесної Сотні.
Всіх бажаючих відвідати захід,просимо звертатись в касу Івано-Франківської філармонії або за телефоном +380950022118.”
Юному Герою Небесної Сотні – Роману Гурику цього дня мало б виповнитися 23 роки. 20 лютого 2014 року, у найзапекліший час протистояння на Майдані, від підступного пострілу снайпера на вулиці Інститутській Роман отримав смертельну кулю, що обірвала життя надзвичайного юнака, який мав великі плани на майбутнє, люблячу родину та відданих друзів, мріяв про іншу Україну та віддав за неї своє життя.
Роман є шостим із родини Гуриків, хто загинув за Україну – його прадід і два прадідових брата були вояками УПА, які за дивним збігом обставин загинули у 19 років від рук московських загарбників.
Мати Героя України пані Ірина згадує сина, як надзвичайну світлу людину, чуйну, відверту, весь час оточену друзями, з надзвичайно загостреним відчуттям справедливості. Сина вже три роки немає поряд, але двері оселі Гуриків відчиненні для його побратимів, які весь час спілкуються, зв’язки ніколи не втрачалися, його друзі залишаються поряд. «Страшна втрата, але ми маємо жити далі, – говорить Ірина Гурик, – ми маємо допомагати тим хто потребує підтримки, і робити все, щоб пам’ять про наших загиблих Героїв ніколи не затьмарилася і не була забута». Родина Гуриків разом з іншими родинами Героїв Небесної Сотні ініціювали створення Благодійного фонду «Майдан Гідності», який зараз працює задля допомоги і підтримки захисників України – бійців АТО, підтримують родини Героїв Небесної Сотні та роблять все для увічнення їх пам’яті.
У пам’ятному вечорі візьмуть участі друзі, близькі Роману Гурику, його товариші з Майдану та родини Героїв Небесної Сотні.
Роман Гурик отримав звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (21 листопада 2014, посмертно) за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, а також медаль «За жертовність і любов до України» у червні 2015 року від УПЦ Київського Патріархату (посмертно) – Міністерство Культури України