Україна Єдина, активісти проекту «Тур Вишиваним Шляхом 2017» з метою об’єднати Схід та Захід України взяли собі за мету активісти цього проекту.

Чотири молоді людини, блогера проїхалися від Слов’янська до Ужгорода та зустрілися у Києві.
Вони почали свою подорож 5 червня 2017 року із Ужгорода та Слов’янська, потім кожний з чотирьох учасників розпочали подорож найдовшим туристичним маршрутом в Україні.

Кожен з них – досвідчений мандрівник та блогер: Христина Жук, Сергій Чекмарьов, Ірина Журавель та Сергій Нагорний. Двоє україномовних учасників поїхали досліджувати схід, а інша пара, що спілкується російською, вирушила на захід. Організатор проекту – ГО «Вишиваний Шлях».

Блогер Христина Жук згадує:
– Україна – надзвичайно крута країна, де є що побачити. Вразив під Диканькою музей весіль, який можна відвідати та побувати на весіллі в якості гостя. Під час подорожі познайомилася з багатьма людьми. В кожному місті у нас був координатор, який намагався показати це місто якнайкраще.
До цього дівчина їздила автостопом до Марокко, та мандрувала до Аляски. В цей раз підштовхнула до мандрівки сидяча робота в офісі та жага до пригод.

Як вони говорять: Суть проекту – розвиток внутрішнього туризму в Україні. Минулого року проводився перший такий захід, учасники подорожували на велосипедах. Цього року проект був більш медійний, саме тому учасниками були блогери, тревелери з досвідом поїздок по Європі, Азії та Америці. Вони щодня знімали це на відео, описували те, що бачили. Відео буде змонтовано та у липні вийде повноцінний фільм про цю мандрівку, – зазначає медіа координатор ГО «Вишиваний Шлях» Ірина Бішко.
Усі охочі познайомитись з учасниками мандрівки зустрічали їх при в’їзді в Київ та їхали разом з ними до Майдану Незалежності. Єдина умова – пересування столицею на велосипеді (його можна було взяти в оренду в організаторів заходу). Таким чином вирішили популяризувати велосипед, як транспорт серед киян.