Безмежні українські ліси віддавна приховують безліч таємниць і загадок. Тут, серед віковічних дерев, живуть незвичайні міфічні істоти – мавки, які охороняють свій невидимий людському оку світ.

Проект знаходиться у розробці, запланована дати виходу на великий екран 2019 рік.

Мавка: Лісова пісня (мультфільм) | Офіційний трейлер:

 

ОСНОВНА ІДЕЯ

Наша історія — про магічну силу кохання, яке об’єднує, рятує та дарує життя. Тільки воно здатне відкрити в людині дивовижні здібності й якості, за допомогою яких можна подолати зло й людські вади.

ЛОГЛАЙН

Мавка — Душа Лісу  — закохуюється у людину, талановитого музику Лукаша, й опиняється перед складним вибором: кохання чи обов’язок лісової берегині.

ОСОБЛИВОСТІ ПРОЕКТУ

Особливість проекту в тому, що він заснований на видатній українській поетичній драмі-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» й на образах слов’янської міфології. Сюжет мультфільму буде зрозумілий широкій аудиторії у всьому світі, але водночас він містить оригінальність та чарівність слов’янської аутентики, й подарує глядачам зустріч з новим, досі незнаним світом, який ще не було розкрито у світовій анімації. Сюжет «Мавки» зацікавить дорослих універсальністю тем, а дітей — пригодами та гумором.

МІСІЯ ПРОЕКТУ

Привернути увагу до екологічних проблем, яким в сюжеті фільму приділено значну увагу. Але основна мета — вийти за рамки фільму шляхом створення глобальної екологічної дискусії і привернути увагу до проблеми зникнення все більшого числа представників української флори і фауни, а також — вирубки українських пралісів. Одне з творчих рішень — населити магічний світ Лісу Мавки рослинами і тваринами із Червоної Книги України.

Сприяти ренесансу української національної культури в усіх її проявах — традиції, ритуали, візуальне мистецтво, музика — та її масштабний експорт.

Створити MAVKA STYLE, що об’єднує в собі філософію і цінності проекту та його головної героїні. Сформувати бажання «бути як Мавка» серед жіночої аудиторії, пропагуючи природну красу і актуалізуючи теми природи і автентичності. Для цього будуть створюватися лінії одягу українських дизайнерів (як для масового ринку, так і для сегменту luxury), унікальні колекції ювелірних виробів, тимчасові татуювання, тематичні модні виставки і ін.

Центральний образ

Образ лісової принцеси Мавки — самобутній та неповторний — здатен посісти гідне місце серед низки всесвітньо відомих дівочих персонажів казкової анімації: Попелюшка, Русалонька, Рапунцель.

Дизайн костюмів

Костюми персонажів будуть розроблені українським дизайнером одягу Ольгою Навроцькою. Її дизайн поєднує елементи фентезі, національної візуальної символіки, природні мотиви й елементи міфології — все, що знаходить відгук у тематиці фільму і створених для нього світів Лісу та Людей.

Локації

Екстер’єри фільму будуть засновані на реальних українських географічних локаціях, культурних і туристичних атракціях — таких, як ліси Карпат, село Вилкове, Буцький каньйон та інших.

Саундтрек

Оригінальний саундтрек фільму буде створений відомими українськими музикантами, а також буде включати народні українські мелодії в сучасних аранжуваннях. Український етно-хаус гурт ДахаБраха та мультиінструменталіст Максим Бережняк стали першими музикантами, що вже долучились до створення саундтреку.

Джерело: mavka.ua