Вт. Кві 23rd, 2024

На Книжковому Арсеналі обрали найкрасивішу книгу України

На VIII Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал» визначили переможців конкурсу на найкращий книжковий дизайн 2018 року.

Перше місце та Гран-прі конкурсу «Найкращий книжковий дизайн–2018» здобула книга «Я так бачу» (Видавництво Старого Лева, автори та дизайн: Романа Романишин, Андрій Лесів, творча майстерня «Аґрафка).

Друге місце посіла «Книга-мандрівка Україна» (видавництво книголав, автор: Ірина Тараненко, дизайн: Юлія Курова, Марта Лешак та креативна агенція Green Penguin).

Третє місце дісталося книзі «Катерина Лесів. Колискова 1» (видавництво «РОДОВІД», дизайн: Катерина Лесів).

До короткого списку конкурсу увійшли 15 видань. Вони будуть представлені в рамках колекції «Найкрасивіші книги світу», яка презентується на Франкфуртському та Лейпцизькому книжкових ярмарках.

Переможцю конкурсу Goethe-Insitut в Україні надає паушальне покриття транспортних витрат для відвідування Франкфуртського книжкового ярмарку для людини, яка зробила найбільший внесок у художнє втілення книжки-переможця (концепція видання, дизайн обкладинки, ілюстрації, архітектоніка книжки, верстка, шрифтовий дизайн тощо).

До 22 травня 2018 року українські видавництва могли подавати на конкурс книжки, створені українськими дизайнерами або ілюстраторами та надруковані в період із квітня 2017 року до травня 2018 року. Цього року на участь у конкурсі було подано 120 книг, 98 з яких були допущені до оцінювання.

31 травня журі конкурсу відібрало шорт-лист переможців. Оцінювання відбувалось методом «мовчазного голосування» та кількісного оцінювання за критеріями: концептуальна єдність, візуальне втілення, поліграфічне втілення та матеріальна конструкцій, відповідність цільовій аудиторії, актуальність та інноваційність.

Джерело Вечірній Київ



Related Post