Квітень і травень — найкращий час для подорожей Україною. Якщо ви мешкаєте у Києві, на це потрібно зовсім небагато часу та грошей. Чудові краєвиди і затишні містечка рясно розкидані на відстані двох-трьох годин їзди від столиці.

Це море у Черкасах і дніпрові кручі у Каневі, місто музеїв Переяслав і старовинний Ніжин, Радомишльський замок та Олександрійський парк у Білій Церкві, затишна Ірпінь і атмосферний Бердичів. А ще є симпатичне місто Богуслав з гранітним каньйоном і каменистими полями вздовж річки Рось.

Це місце можна назвати українською Ісландією, причому таке порівняння буде більш природнім, аніж Кропивницького — з Парижем чи Вилково — з Венецією.

Величезні гранітні валуни поросли мохом, який грає на сонці сотнями відтінків. З каміння визирають нечисленні покручені дерева. Навколо багато води, хлюпочуть водоспади. Річка стрімка, ніби створена для вправ на байдарках. Не вистачає хіба гейзерів.

Усе це можна побачити і відчути, обійшовши невеликий центральний острів. А за мостом знаходиться старе місто, чиї вулиці стрімко піднімаються вгору. Старовинні будинки дозволяють уявити, як виглядали українські повітові міста у позаминулому столітті. Також тут зберігся один із найстаріших житлових будинків країни — маєток 1726 року. Він пам’ятає часи польського панування, Коліївщину та мандрівних кобзарів.

У Богуславі цікава сама атмосфера. Це архетипічна Україна, де оживають образи Марусі Богуславки та герої Івана Нечуя-Левицького.

Якщо ви любите тишу і неквапливий темп маленьких міст, якщо вам до вподоби дешева кава та  суп у провінційному генделику, якщо ви вмієте розрізняти сотні відтінків зеленого і насолоджуватися музикою річки, маленька Ісландія під Києвом чекає на вас.

Джерело: Україна туристична