30 червня 2017 а саме, з нагоди відзначення 110 річниця від дня народження легендарного командира УПА Романа Шухевича, один з прогулянкових катерів у Києві було названо його ім’ям.

У святковій церемонії також взяли участь міністр інфраструктури Володимир Омелян та син Романа Шухевича – народний депутата України Юрій Шухевич.

Відремонтований 32-метровий теплохід раніше “Каштан” 1991 року вийшов з Запорізького заводу. Після ремонту судно спустили на воду та урочисто дали звання – на честь легендарного Романа Шухевича.

Володимир Омельян – міністр інфраструктури на урочистій церемонії підкреслив: “Для мене велика честь в день 110-річчя від дня народження легендарного українця, легендарного лідера української нації, людини, яка віддала все – сім’ю, достаток, життя – заради України, оголосити, що ми присвоюємо ім’я Романа Шухевича річковому пароплаву. Я більш ніж упевнений, що це лише один з перших пароплавів, це один з перших символів, які нестимуть по дніпровських хвилях ім’я генерал-хорунжого в безсмертя”.