Розпочався конкурсний відбір дебютантів благодійного Віденського балу, який відбудеться у жовтні в Києві.

Про це Укрінформу повідомили в організаційному комітеті балу.

“27 і 28 жовтня у Колонній залі Київської міської державної адміністрації пройдуть, фактично, два бали – дитячий і дорослий. Пари дебютантів завжди відкривають класичні віденські бали, це дуже відповідально. Ми починаємо конкурсний відбір пар дебютантів на обидва бали – дорослий і дитячий, заявку можна подати до 15 червня через відповідну форму на сайті”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, після 15 червня експерти за участю бального комітету відбиратимуть учасників.

“Потім ми ретельно готуватимемо їх, щоб стрій дебютантів був бездоганний. Підготовка триватиме 4 місяці у студії танцю Лілії Ребрик та Андрія Дикого. Напередодні балу відбудеться кілька генеральних репетицій”, – зазначила Марина Ігнатуша, генеральний директор групи компаній “Брендберг” – ексклюзивний організатор благодійного Віденського балу у Києві.

Планується дотримання всіх канонів і традицій, визнаних в Європі. Організацією заходу займається понад 400 осіб. Серед них – хореографи, дизайнери, танцмейстер, декоратори, технічні служби.

Як зазначають організатори, кошти від благодійного віденського балу будуть витрачені на реабілітацію воїнів, які повернулися з АТО (загалом, за даними Асоціації з медичної та психологічної реабілітації, такої допомоги можуть потребувати понад 100 тис. демобілізованих). Також благодійні кошти будуть спрямовані на програми Київського центру дітей з інвалідністю – це унікальний заклад, що відкрився півроку тому.

Це дуже поважна та шляхетна мета, яка безперечно зміцнить дух та єдність нашого народу.

За даними організаторів, підтримку заходу надають мерії Києва та Відня, бальний комітет у Відні, подія відбудеться у взаємодії з ЮНЕСКО та МЗС України.