Ср. Кві 24th, 2024

У Київському гарнізоні створили загін псів-рятувальників. ФОТО

У Київському гарнізоні створили загін псів-рятувальників.

Собаки рятувальники Альфа та Цезарь приймуть участь у «Родинному дні надзвичайних ситуацій», якій відбудеться 8 жовтня цього року.

Про це повідомляє ДСНС – держслужба з надзвичайних ситуацій Києва.

Кінологічна служба при управлянні створена не так давно. У її склад входять два кінолога та дві німецьких вівчарки. Альфа та Цезарь ще не встигли взяти участь у рятувальних операціях, наразі вони були задіяні на вишколі до Дня рятівника 15 вересня 2017 року.

У Київському гарнізоні створили загін псів-рятувальників.

Рівно за тиждень у Києві відбудеться родинне свято безпеки – «Сімейний день надзвичайних ситуацій» – про це пишуть вони на своїй сторінці.

У Київському гарнізоні створили загін псів-рятувальників.

“Для Державної служби України з надзвичайних ситуацій вже стало доброю традицією проводити свято безпеки для всієї родини – “Сімейний день надзвичайних ситуацій”. Вже третій рік поспіль спільно з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ рятувальники організовують масштабні фестивалі і для дітей, і для дорослих. Такі свята вже відбулися у Харкові, двічі у Києві, у Дніпрі та Рівному. І цього разу родинне свято безпеки повертається до столиці!

Вже 8 жовтня, на території пожежної частини №25, відбудеться “Сімейний день надзвичайних ситуацій”. На гостей свята чекає безліч сюрпризів та незабутніх емоцій. А головне — багато корисної та необхідної інформації від професіональних рятувальників.

 

Програма заходу дуже насичена: показові виступи із силового екстриму «Крутий пожежний» за участі рятувальників Рівненщини, виставка сучасної та раритетної пожежно-рятувальної техніки і обладнання, виступи кінологів, конкурси, вікторини та святковий концерт кращих творчих колективів.

А ще впродовж усього дня для дітей та дорослих працюватиме чимало корисних майданчиків, на яких можна не лише ознайомитися з різними професіями працівників ДСНС, але й ліквідувати умовну пожежу, надати першу домедичну допомогу та відчути себе в ролі справжнього вогнеборця. Також маленькі гості свята отримають паспорт Майбутнього рятувальника.

У програмі:

Правила поведінки під час надзвичайної ситуації;

Вогнеборці-стронгмени;

Чотирилапі рятувальники;

Медична допомога: що потрібно знати, щоб збільшити шанси на виживання;

Сила та витривалість – побратими рятувальника;

Перша психологічна допомога;

Техніка, що рятує життя;

Способи рятування з висоти;

Музей пожежних машин;

Фотозона “Я – пожежник”;

Конкурси, ігри, розваги, що допоможуть зрозуміти дітям та дорослим, які бувають надзвичайні ситуації та як правильно себе поводити у разі їх виникнення.

Тож запрошуємо всіх 8 жовтня весело та з користю провести час на “Сімейному дні надзвичайних ситуацій”.

Зустрічаємося на вул. Маршала Малиновського, 6 (територія пожежної частини №25) у Києві об 11:00 і святкуємо до 16:00.” – йдеться у повідомлені.

Джерело: ДСНС України.

 

 



Related Post