«Спільними зусиллями зростуть й малі справи» – 14 липня в Галереї «Печерська» відбулось відкриття виставки художніх творів українських та японських митців

У Києві у галереї «Печерська» відбулося відкриття виставки художніх творів українських та японських митців «Спільними зусиллями зростуть й малі справи».

Серед японських творів мистецтва були представлені зразки гравюр укійо-е та традиційні сувої Какемоно. Окремі з них були виконані знаними майстрами східного мистецтва – Садахиде Хашимото, Чикайоші Тойохара і Кунічіка Тойохара.

В українській частині експозиції були представлені роботи Георгія Якутовича, Ігоря Григор’єва, Володимира Скубири та інших відомих митців. Окрім графічного мистецтва було презентовано також зразки унікальної української кераміки та трипільського гончарства.

Міністр культури України Євген Нищук на відкритті виставки відзначив важливість підтримки культурного обміну між країнами, а надто у час, коли в Україні проходить Рік Японії.

«Мені дуже імпонує поєднання двох культур у цьому проекті, адже так ми можемо наочно прослідкувати подібність образів у роботах українських та японських митців. Я вже неодноразово говорив, що українська та східна культури поєднані між собою сторінками історії і ця виставка – доказ цьому. Переконаний, ми і надалі підтримуватимемо культурний обмін між країнами», – сказав Євген Нищук під час огляду експозиції.

Світлини з допису прес-служби Міністерства культури України