Бялік пообіцяла ще повернутися до Києва. Наступного разу планує затриматися на довше, щоб побачити більше нових місць. «Я хочу знову приїхати в цю частину світу, хочу дослідити її до того часу, поки не побуваю у всіх тих місцях, звідки нас вислали. Коли-небудь я побуваю у Львові та Умані, в Мукачеві і Сувалках, в Білостоці та Одесі. І зроблю це з радістю і вдячністю», – розповіла актриса.

До поїздку в Україну, актриса навіть не знала, де на карті шукати Київ. «Можливо, в цьому немає нічого нового, адже багато американців не знають, де що в світі розміщено – частина нашого імперіалістичного шарму! Але я частково українка. І якщо ти частково українка, то логічно було б дізнатися пару фактів про Україну», – зауважила вона.

Маїм Бялік – зірка серіалу «Теорія великого вибуху». Говорить, що вагалася перед поїздкою до української столиці, та після проведених тут декількох днів написала про свої враження у статті для сайту GrokNation.

У Києві актриса, родина якої колись жила в Україні, провела три дні. Два з них було повністю присвячено зйомкам – по 14 годин щодня. У вільний час Бялік досліджувала місто, яке, на її думку, просто чарівне.

В останній день перебування в Києві актриса з’ясувала, що місто, поблизу якого до війни жила її угорська прабабуся, сьогодні входить до складу України. І, по суті, вона на ¾ українка.

Вона поділилась своїми враженнями про Київ:

 

«Люди і настрій Києва – це неймовірне поєднання «старого світу» і сучасності. Чоловіки надзвичайно ввічливі і шанобливі по відношенню до жінок, і не намагаються при цьому бути мачо. Є якась сором’язливість і відчуття «маленького містечка», хоча Київ – великий мегаполіс. Офіціанти прямолінійні і поводяться трохи як начальники, але все це дуже мило. Все дуже дешево, долар тут в ціні. Київ зовсім не претензійний; це давно обжите місто і, безсумнівно, урбаністичне».

Актриса говорить, що Київ викликав в неї бажання відвідати його знову.

Крім того, вона зауважила, що на всіх вулицях в центрі міста висаджено дерева, всюди парки і пам’ятники, маса різнокольорових будиночків (червоних, жовтих, блакитних). «Вони (будівлі – ред.) піднімаються над скромними і розумними жителями, які все ще оговтуються від тисків і гноблення комунізму – люди, що володіють величезною гордістю, вірою і любов’ю до тих речей, яких всі ми бажаємо: стабільності, щастя і успіху», – написала виконавиця ролі Емі Фари Фаулер.

Актриса говорить, що Київ викликав в неї бажання відвідати його знову.