Чт. Кві 25th, 2024
Відкриття пам’ятнику - бойової машини, яка використовувалася під час ведення бойових дій на території Донецького аеропорту.

Відкриття пам’ятнику – бойової машини, яка використовувалася під час ведення бойових дій на території Донецького аеропорту.


Особливим став цей рік для колективу одного із найстаріших закладів професійно-технічної освіти України.

На урочистій церемонії серед гостей були присутні не тільки викладачі, курсанти та батьки коледжу а і кіборги які безпосередньо боронили Донецький аеропорт. також були присутні, представники органів державного управління, Міністерств та силових відомств, ветеранських, громадських організацій, духовенства, засобів масової інформації, інших освітніх навчальних закладів, сім’ї осіб, які загинули під час проведення антитерористичної операції на Сході країни, батьки випускників та усі небайдужі.

Символічною подією у цей святковий день стала  урочиста церемонія відкриття пам’ятника захисникам України, які поклали свої життя у боротьбі із зовнішньою агресією та висловлення слів вдячності воїнам, які боронили і продовжують захищати суверенітет та територіальну цілісність держави.

Головним елементом композиції пам’ятника є бойова машина, яка використовувалася під час ведення бойових дій на території Донецького аеропорту. Понівечений та розбитий БРДМ передали навчальному закладу волонтери. Ідею відновити її власними силами та зробити її серцевиною пам’ятника підтримав весь педагогічний та учнівський колектив.

 

Монумент було урочисто відкрито та освячено. Наприкінці, відбувся парад курсантів коледжу, також у цьому параді прийняли участь курсанти військового коледжу ім. І. Богуна, духовний оркестр «Либідь» та оркестр ударних інструментів «Киянки».

Зусилля педагогічного колективу зосереджуються не тільки на здобуття відповідного рівня професійної освіти та навчанню військовій справі, а й на національному, громадському вихованні, розкритті творчого потенціалу учнівської молоді, формуванні свідомого громадянина з активною громадською позицією, високими моральними якостями, почуттям патріотизму та духовними цінностями.

Репортаж: КиївTime

 

 

 



Related Post