У неділю, 14 травня, в Києві відбудеться День Європи.

Оскільки цього року він збігається з фіналом “Євробачення”, програма буде досить скромною, адже всі розважальні локації пісенного конкурсу продовжать свою роботу, повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу КМДА.

Таким чином, День Європи стане завершальною подією столичного “Євробачення”.

Головною локацією Дня Європи стане Софійська площа. О 12:00 там розпочнеться виступ Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру, а о 17:00 на сцену вийде гурт ТНМК. Також для глядачів виступатимуть гурти “Правиця” та ElectroMush, Оксана Ярова тощо.

Другою локацією стане Київська фортеця, де проходить виставка, присвячена мистецтву між миром і війною. На території 1,3 га під відкритим небом розмістили роботи понад 60 сучасних українських художників. Там відбудуться зустрічі громадських і культурних діячів з бійцями АТО, тематичні майстер-класи і подіумні дискусії.

Нагадаємо, День Європи святкується в країнах Європейського Союзу 9 травня. А в Україні, згідно з Указом Президента від 2003 року, щорічно третьої суботи травня. Цього року заходи до Дня Європи триватимуть також і в районах Києва.