Народний депутат Сергій Каплін та його прихильники увірвалися в Міністерство юстиції “щоб з’ясувати причини, за якими відомство блокує діяльність Соціалістичної партії”.

У середу, 20 грудня народний депутат України Сергій Каплін та його прихильники увірвалися в приміщення Міністерства юстиції та влаштували там заворушення. Про це повідомила прес-служба Міністерства.

“Фактично відбувся силовий захват адміністративної будівлі. Вхідні двері до приймальні міністра було виламано особисто народним депутатом Сергієм Капліном, на що є свідки та фіксація”, – заявляє відомство.

Після того, як група громадян заявила про небажання покинути адміністративну будівлю, до місця події прибули правоохоронці, які затримали та доставили до управління поліції 16 осіб для надання пояснень щодо подій у держустанові.

Сам Сергій Каплін повідомив, що його прихильників затримали, коли вони прийшли до Міністерства юстиції, щоб з’ясувати причини, за якими відомство блокує діяльність Соціалістичної партії.

Наразі правоохоронці встановлюють обставини конфлікту у рамках кримінального провадження, яке розпочате за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.