Вт. Кві 23rd, 2024

Чемпіонат України з футболу: у Києві “Динамо” програло “Олімпіку”

Срібні призери чемпіонату України серед клубів Прем’єр-ліги – футболісти київського “Динамо” програли вчора у матчі  29-го туру національної першості донецькому “Олімпіку” – 1:2.

М’ячі на столичному стадіоні “Динамо” імені Валерія Лобановського забили: Михайло Сергійчук (8-ма хвилина), Антон Поступаленко (63) – у донеччан; Микита Бурда (90+5) – у киян.

У паралельній зустрічі луганська “Зоря” на “Славутич-Арені” у Запоріжжі  переграла “Олександрію” – 1:0. Гол в активі Рафаеля Форстера (51, з пенальті).

У складі олександрійців за фол останньої надії на 40-й хвилині був вилучений голкіпер Андрій Новак.

У суботу відбувся ще один поєдинок. “Чорноморець” в Одесі зустрівся з чемпіоном України – донецьким “Шахтарем”.

У неділю, 14 травня, полтавська “Ворскла” протистоятиме “Зірці” з Кропивницького (14.00, “Футбол 1”), а “Дніпро” зійдеться з львівськими “Карпатами” (19.30, “2+2”).

Розпочався тур у п’ятницю. Аутсайдери чемпіонату – футболісти “Волині” поступилися на власному полі кам’янській “Сталі” – 0:1.

Вирішальний м’яч на луцькому стадіоні “Авангард” на 18-й хвилині забив Роман Дебелко. На 44-й хвилині у складі господарів поля вилучений Сергій Логінов.

Зазначимо також, що в день цієї гри з “Волині” було знято 6 очок у турнірній таблиці ЧУ через невиконання рішення дисциплінарного комітету ФІФА з приводу виплати боргу перед екс-футболістом команди Сашею Стевичем, який грав за луцький клуб у 2010-2013 роках.

Турнірне становище:

перша шістка – “Шахтар” – 75 очок, “Динамо” – 61, “Зоря” – 45, “Олімпік” – 42, “Олександрія” – 37, “Чорноморець” – 37;

друга шістка – “Сталь” – 37, “Ворскла” – 34, “Зірка” – 30, “Карпати” – 21, “Дніпро” – 19, “Волинь” – 7.

Нагадаємо, на другому етапі чемпіонату України перші шість клубів у два кола змагаються за медалі та місця в єврокубках, решта 6 команд визначать двох аутсайдерів, які залишать Прем’єр-лігу.



Related Post