Внаслідок конфлікту між вболівальниками та правоохоронцями, який стався під час матчу між київським “Динамо” та місцевим “Маріуполем”, постраждало 9 поліцейських.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

“Інцидент відбувся у середині другого тайму біля стадіону. Фанати на трибунах запалили димові шашки та застосували петарди. З метою убезпечити інших вболівальників поліцейські вивели порушників за межі стадіону. Однак товариші стали на їхній захист, вибігли зі стадіону і почали жбурляти у бік правоохоронців і службового автотранспорту каміння.”, – зазначають у відділі.

За даними правоохоронців, серед постраждалих – 7 співробітників роти особливого призначення поліції Запорізької області, які несли службу в якості приданих сил, працівник управління патрульної поліції Маріуполя та слідчий Центрального відділу поліції. Пошкоджено два службових автомобілі.

Наразі цивільні особи за медичною допомогою не зверталися, однак є інформація, що є постраждалі серед журналістів, повідомляють у поліції.

Правоохоронцям надано медичну допомогу. На місці працює слідчо-оперативна група та керівництво Центрального відділу поліції.

За даними правоохоронців, 1 квітня на матч між київським “Динамо” та місцевим “Маріуполем” на стадіон ім.В.С.Бойка прийшли близько 10 тисяч уболівальників. Відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст.342 “Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві” та ч.2 ст.345 “Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу” Кримінального кодексу України.

Футболісти київського “Динамо” з рахунком 3:2 перемогли ФК “Маріуполь” у матчі 25-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги.

На матчі був присутній Президент України Петро Порошенко, який перебував на Донеччині з робочою поїздкою.