Site icon Новини Києва

Велика Британія надасть Україні новий пакет допомоги на 65 млн доларів

Уряд Великої Британії прийняв рішення надати Україні новий пакет підтримки в розмірі 50 мільйонів фунтів, тобто 64,7 мільйона доларів. Гроші призначені для ремонту обладнання. Про це повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що в рамках нового пакету допомоги, який буде обговорюватися на саміті НАТО, Британія і члени G7 нададуть тисячі додаткових боєприпасів до Challenger 2, понад 70 бойових машин і машин матеріально-технічного забезпечення.

Британія також повідомила, що очікується, що всі члени «Великої сімки» — Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія та Сполучені Штати — підпишуть у середу нову рамкову угоду, яка передбачатиме довгострокові двосторонні зобов’язання щодо безпеки для України.

Разом з пакетом підтримки Британія також розпочне спільний з НАТО проект зі створення медичного реабілітаційного центру для українських солдатів, який фінансуватиметься в рамках Комплексного пакету допомоги НАТО для України.

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що, хоча союзники по НАТО прагнуть досягти прогресу щодо питання членства України у військовому альянсі, це “не питання зараз”.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес зазначив, що Україна має приєднатися до НАТО якомога швидше, коли повномасштабна війна, яку розпочала росія, закінчиться.



Exit mobile version