Site icon Новини Києва

6 характеристик, які важливі для правильного вибору складської техніки

Вантажна техніка на складі

Вантажна техніка на складі

Важко переоцінити важливість інвестицій у складську техніку, особливо для невеликого бізнесу. Завдяки їй суттєво прискорюються та спрощуються будь-які процеси із транспортування та переміщення вантажів. Однак вимоги до обладнання можуть бути різними, тому сьогодні на ринку є штабелери, річтраки та інші різні за призначенням види складської техніки.

І щоб точно не помилитися із вибором навантажувача, у цій статті ми розповімо про 6 характеристик, на які варто звернути увагу.

6 основних характеристик навантажувачів

Особливості експлуатації — це найпростіший спосіб правильно обрати складську техніку. Так, важливо визначитися із вантажем, з яким доведеться працювати, його вагу та габарити. Окрім цього необхідно звернути увагу на:

Тож детальніше зупинимося на кожному пункті.

Вантажність

1–25 т — таку вагу здатні підіймати сучасні навантажувачі. Однак вона не є головною характеристикою робочих вантажів. Також варто звернути увагу на їхній центр завантаження та габарити, де останній здебільшого складає 500–600 мм. Водночас при великих габаритах понад 1–1,2 м варто обирати навантажувач із запасом вантажності.

Однак не завжди складська техніка працює лише із вантажами одного типу. Для більшої універсальності варто обирати навантажувач із запасом вантажності, наприклад, дизельний, який є найпотужнішим видом обладнання.

Умови експлуатації

Умови експлуатації важливі для правильного вибору типу двигуна в складської техніки. Наприклад, для роботи в закритому приміщенні найкраще підходить електронавантажувач — майже безшумна та екологічна техніка. Його можна експлуатувати й на вулиці, але за браком низьких температур та вологи. Також гарним вибором буде газовий навантажувач. Однак газ дорожче за електроенергію, тому вартість обслуговування буде вищою.

Для роботи на відкритих майданчиках найкраще підходить дизельна та бензинова складська техніка. Це потужне, але шумне обладнання, яке викидає вихлопні гази в повітря, що є небезпечним при експлуатації всередині складу. Однак якщо приміщення має гарну вентиляцію, всередині нього все ж можна експлуатувати дизельний навантажувач. Також варто подбати про комфорт оператора під час роботи при низькій температурі, який забезпечить закрита кабіна.

Час роботи обладнання

Електронавантажувачі працюють від акумуляторів, котрі потребують регулярної зарядки. Здебільшого одного заряду вистачає на повноцінну зміну тривалістю 8 годин. Час роботи можна збільшити, якщо придбати додатковий АКБ. Тоді, поки 1 батарея буде заряджатися, інша буде в роботі, що забезпечить цілодобову експлуатацію навантажувача. Також, залежно від виду АКБ, може знадобитися окреме приміщення для його зберігання з низьким рівнем вологості.

Простір для маневрування

Мінімальний радіус повороту та габарити техніки — це важливі характеристики при виборі обладнання для роботи в нешироких міжстелажних коридорах. Найкращим вибором будуть навантажувачі, спеціально створені для цього — річтраки, повідкові та вузькопрохідні штабелери.

Висота підйому

Найпростіше вибрати складську техніку, якщо єдина важлива характеристика — це висота підйому вил. Тут усе просто:

Якщо ж необхідно лише транспортувати вантажі на невелику відстань, можна обрати гідравлічний чи електричний візок.

Бюджет

Ціноутворення складської техніки складається з багатьох елементів. Один із них — це країна виробництва. Так, синонімом якості є європейські та японські бренди, але останні роки й китайські компанії виготовляють надійні навантажувачі.

Також ціна техніки залежить від її виду. Найдорожчими є комплектувальники замовлень, самохідні штабелери, висотні навантажувачі та річтраки. Здебільшого вони використовуються в крупних складах, обладнаних стелажами від 5,5 м.

Окремо можна виділити електронавантажувачі. Це найдорожчий тип вилочного обладнання, який має декілька вагомих переваг, а саме:

До низького цінового діапазону належать гідравлічні візки (рокли) та штабелери. Вони пересуваються завдяки докладанню фізичних зусиль оператором та мають універсальність у сферах експлуатації. Однак недоліками цих видів техніки є низькі продуктивність та вантажність. Джерело: kremenchug.ua



Exit mobile version