Site icon Новини Києва

Экс-мера Гостомеля Анатолія Кириченка знову судитимуть за участь в “антимайдані”

Попередній виправдувальний вирок колишньому селищному голові Гостомеля Анатолію Кириченку визнано недійсним. 

Вищій спеціалізований суд скасував виправдувальній вирок Анатолію Кириченку, який під час подій Революції Гідності був селищним головою Гостомеля. Чиновника звинувачують в тому, що він, користуючись своїм службовим становищем, наказав своїм підлеглим взяти участь в так званому “антимайдані” – мітингові на підтримку Партії регіонів, який в грудні 2013 року проходив у Маріїнському парку Києва.

“Судом ухвалено рішення щодо призначення нового розгляду в суді першої інстанції”, – повідомили у прокуратурі Київської області.

У прокуратурі заявляють, що доказова база проти Кириченка є достатньою. Так, наприклад, безпосередньо доведено, що чиновник особисто контролював присутність своїх підлеглих на мітингу “антимайдан” та через бухгалтерію проводив махінації з метою приховати порушення трудових прав працівників.

“Окрім цього, достовірно знаючи, що на робочому місці відсутні працівники, бажаючи приховати факт порушення їх трудових прав, шляхом зловживання своїм службовим становищем, власноруч підписав офіційні документи, які передав працівникам бухгалтерії, що нібито всі працівники працювали на місцях 13 грудня 2013 року. Таким чином, екс-службовець спричинив матеріальну шкоду місцевому бюджету”, – відзначають у відомстві.

Анатолію Кириченку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України. У зв’язку з цим йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі строком до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.



Exit mobile version