Site icon Новини Києва

На Київщині батьки викрали із притулку власних дітей. Відео

На Київщині батьки викрали із притулку власних дітей. Відео

Вчора, 16 квітня, із притулку на Київщині батьки викрали чотирьох власних дітей. Дорослі вважались неблагополучними, тож соцслужби не могли віддати неповнолітніх їм на виховання. Тепер, щоб знайти цю сім’ю, поліція працює у посиленому режимі.

Про це йдеться у сюжеті проекту «Перші про головне» на телеканалі ZIK.

Викрадені діти – двоє хлопчиків і двоє дівчаток – жили в одному з дитячих будинків на Київщині. Ще чотири роки тому батьки залишили своїх дітей на виховання соціальним службам, адже будинок, у якому проживала родина, повністю згорів.

«За ці чотири роки ані батько, ані мати не створили належних умов для проживання дітей – не відбудували будинку чи не знайшли нового житла», – розповів речник Нацполіції Київської області Микола Жукович.

Проте мати з батьком захотіли побачитись зі своїми дітьми. Під час зустрічі вони просто посадили їх в авто та вивезли у невідомому напрямку. Викрадення зафіксували камери спостереження, встановлені біля магазину, поряд із притулком.

У самому ж притулку коментувати ситуацію навідріз відмовилися. Хоча не на камеру вихователі розповіли, що батьки дуже пиячили, тому соцслужби не могли віддати їм на виховання дітей. Цю інформацію підтвердили і в поліції.

«Вони живуть неблагополучно – вживають спиртні напої і не мають постійної роботи. Тому їм буде проблематично виховувати цих дітей», – зазначив Микола Жукович.

Та й інші вихованці притулку переконують, що ці діти самі не хотіли залишати притулку. Сусіди ж, які мешкають поряд, запевняють: у закладі вихованців утримують у хороших умовах.

За словами поліції, ці батьки намагалися викрасти своїх дітей уже не вперше. Проте попередні спроби закінчувалися невдало. Наразі тривають оперативно-розшукові заходи, відкрите кримінальне провадження. Однак правоохоронці визнають: встановити місцезнаходження батьків буде складно, адже в них немає постійного місця проживання, а їхні телефони вимкнені.

 

https://youtu.be/g3eneyxQ7Kc



Exit mobile version