Site icon Новини Києва

Лише за останню добу рятувальники здійснили 16 виїздів на гасіння трав’яного настилу

Лише за останню добу рятувальники здійснили 16 виїздів на гасіння трав’яного настилу

Із настанням теплої весняної погоди розпочався пожежонебезпечний період в екосистемах столиці. Лише за останню добу, 9 квітня, рятувальники здійснили 16 виїздів на ліквідацію загоряння трав’яного настилу. Загальна площа пожеж склала понад 3,0 га.

Найзначнішою пожежею стало займання трав’яного настилу на відкритій місцевості по вул. Пухівській, 1, що в Деснянському районі столиці. Виклик щодо цієї пожежі надійшов до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у м. Києві 9 квітня о 15:20.

На місце події негайно прибули рятувальники 43-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Не гаючи часу, рятувальники відразу ж приступили до гасіння пожежі. О 16:32 бійці ліквідували займання на площі 1 га.

На щастя, ніхто не постраждав.

Шановні кияни та гості столиці! Головне управління ДСНС України у м. Києві звертається з проханням бути обачними та небайдужими до навколишнього середовища!

Пожежі в екосистемах не лише забруднюють повітря, а й спалюють верхній шар ґрунту, що шкодить навколишньому середовищу. Під час спалювання трави чи сміття, не залишайте цей процес без нагляду, адже ви не знаєте, куди може подути вітер. Неконтрольоване спалювання сухої трави може спричинити поширення полум’я на ліс чи домівки людей.

Пам’ятайте, що залишене без нагляду багаття, кинутий недопалок або неконтрольоване випалювання трави може призвести до масштабних пожеж, а головне – несе у собі загрозу життю та здоров’ю людини!

ГУ ДСНС України у м. Києві



Exit mobile version