Site icon Новини Києва

Полікарбонат в Києві: як вибрати і купити высоку якість недорого

Як вибрати й купити полікарбонат в Києві вісокої якості недорого? Якісний полікарбонат з захистним покриттям від сонця, граду та дощу.

Якщо ви плануєте розпочати – або розвивати далі – успішний бізнес у сфері будівництва чи сільського господарства, вам не обійтися без такого популярного будматеріалу, як стільниковий та монолітний полікарбонат. Утім, він є незамінним і в облаштуванні приватної садиби. Адже його використовують в ролі ідеального світлопрозорого і при цьому надміцного, теплостійкого покриття не лише в промислових масштабах.

Різноманітні арки, козирки, навіси, альтанки, не кажучи вже про теплиці з полікарбонату, нині не просто прикрашають дачні, сільські та приміські садиби українців. З полікарбонатом і сільський екстер’єр стає комфортними та безпечними. Адже під надійним покриттям, яким можна закрити частину двору від прямих сонячних променів та різноманітних опадів, затишно почуватиметься не тільки ваш автомобіль. Накритий полікарбонатом дитячий майданчик убезпечить від дощу, граду та снігу і стане прекрасним місцем для відпочинку та розваг цілої родини.

Між тим, як це зазвичай і трапляється в умовах корумпованої економіки, популярність цього унікального термопластику призвела до появи на ринку неякісного товару. Ті, хто його виробляє і продає, заманюють своїх потенційних жертв ціною, нижчою за ринкову.

Як визначити якісний полікарбонат від неякісного?

Бажаючи зекономити, ми часто забуваємо, що закони ринку діють дуже налагоджено і, вибачте, безжально. Той, хто купився на солодкі обіцянки прекрасної якості дешевого китайського товару, у випадку з полікарбонатом наражає на небезпеку не лише себе. Адже дана полімерна маса має штучне хімічне походження. То ж сертифікація цього продукту відіграє дуже важливе значення.

Попри інші характеристики полікарбонату, зазначені в сертифікаті, має бути й згадка про захисний шар від ультрафіолетового випромінювання. Наявність так званого УФ-захисту дуже важлива, оскільки вона убезпечує термопластичну поверхню від руйнівної дії прямих сонячних променів. Якщо захисний шар відсутній, полікарбонат буде швидко руйнуватися, втрачаючи свої основні якості: міцність, світло прозорість, пластичність Натомість, під руйнівним впливом сонця, дощів, снігу та вітру він швидко помутніє і стане крихким.

Окрім того, що через кілька місяців, максимум через рік, вам доведеться купувати новий полікарбонат, старий може завдати серйозної шкоди. Хімічна реакція розпаду полімеру, неминуча при його руйнації, призведе до того, що різні шкідливі елементи будуть потрапляти, наприклад, на тепличний ґрунт чи в накритий басейн. Токсичність такого неякісного виробу робить його непридатним для користування і небезпечним.

Види захисту полікарбонату

Стабілізатор для створення спеціального покриття, яке б захищало від ультрафіолетового впливу, і був винайдений в результаті скарг на полікарбонат на початку 70-х років. При цьому проблема була вирішена не відразу. Спеціальні гранули, як добавили в полімерну масу, на той час не давали стовідсоткового захисту від УФ-випромінення. До всього ж, це виробництво виявилось нерентабельним. Хоча зараз є виробники полікарбонату, які вдаються до цього вдосконаленого дорогого методу. Їхній продукт коштує недешево, але, як свідчать спеціалісти, якість виправдовує витрати.

З часом у ролі стабілізатора почали використовувати спеціальне покриття, яке тонким шаром наноситься на поверхню полікарбонату. Це мінімізувало затрати й дало потрібний ефект. Одним із методів нанесення захисного шару є його напилювання на поверхню полімеру. Це найдешевший, але не надійний спосіб захисту полікарбонату, оскільки він легко стирається навіть при неакуратному монтажі. Його легко руйнують і несприятливі атмосферні явища.

Де купити якісний полікарбонат в Україні?

Більш надійним уф-захистом є метод екструзії, який передбачає вживлення більш грубого захисного шару в поверхню під час виробництва полікарбонату. Цей шар більш стійкий до механічних ушкоджень та атмосферних впливів. До всього ж, на нього обов’язково наноситься захисна плівка. Її наявність – одна з ознак якісного полікарбонату.

Купити монолітний полікарбонат в Києві якісного виробництва від компанії “Den Plast” зараз можливо по розумній ціні. Компанія дає гарантію на стільниковий полікарбонат від 15 до 20 років. Ціна на полікарбонат Оскар, Борекс, Polygal доступні кожному українцю.



Exit mobile version