Site icon Новини Києва

Поминальні дні 2023 у Києві: графік відвідування кладовищ

У столиці затвердили графік проведення поминальних днів на місцях поховань у 2023 році. Підписано відповідне розпорядження Київського міського голови.

Так, проведення поминальних днів на місцях поховань, а також відзначення Дня пам’яті та примирення на Військовому кладовищі, меморіалі на могилі Невідомого солдата в Парку Вічної Слави та інших поховань у 2023 році здійснюється згідно з графіком. При цьому, міська влада закликає мешканців за можливості утриматися від відвідування місць поховань і культових споруд в умовах воєнного стану.

Графік проведення поминальних днів на місцях поховань і відзначення Дня примирення на Військовому кладовищі, меморіалі на могилі Невідомого солдата в Парку Вічної Слави та інших місцях поховань, на яких розташовані меморіали, братські та одиночні могили воїнів та жертв Другої світової війни 1939 – 1945 років у 2023 році:

Голосіївський район

Дарницький район

Броварський район

Деснянський район

Оболонський район

Печерський район

Фастівський район (Київська область)

Подільський район

Святошинський район

Солом’янський район

Шевченківський район

На час проведення поминальних днів Департамент муніципальної безпеки з урахуванням правового режиму воєнного стану має вжити заходи для запобігання надзвичайних ситуацій та, в разі потреби, ліквідації їхніх наслідків на територіях місць поховань, у тому числі Південного та Північного кладовищ, а також колумбарію. Зокрема, залучатимуть вибухотехнічні служби ГУ ДСНС та інших, до складу яких входять фахівці з розмінування.

Безпеку відвідувачів, порядок на місцях поховання і прилеглих до них територіях також просять забезпечити представників ГУ Національної поліції та ГУ ДСНС.

Під час поминальних днів на місцях поховань чергуватимуть й бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги.



Exit mobile version