Site icon Новини Києва

У Києві під Верховною Радою активісти закликали не знущатися над тваринами (фото, відео)

Сьогодні, 3 липня, активісти під Верховною Радою України закликали винести на перше читання зоозахисний законопроект №6598 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу)».

Законопроектом передбачається заборонити:

– вбивство та каліцтво безпритульних тварин;

– жебрацтво з тваринами;

– утримання ведмедів та інших хижих тварин в ресторанах, готелях і розважальних центрах;

– фотопослуги з тваринами в населених пунктах;

– евтаназію як спосіб регулювання чисельності безпритульних тварин;

– викидання тварин на вулицю;

– пропаганду та заклики до жорстокого поводження з тваринами;

– використання вогню та інших жорстоких способів при дресурі тварин у цирках.

Також законопроектом пропонували надати один вихідний на тиждень тваринам у зоопарках, щоб вони мали змогу побути у тиші та відпочити від постійного контакту з «двоногими». Але за словами, Оксани Костюкевич, активістки Форуму порятунку Києва та організатора мітингу, цю норму прибрали із законопроекту політики, які хочуть, щоб українці щодня несли гроші до зоопарків.

Скоріш за все законопроект №6598 буде винесено до сесійної зали не раніше наступного пленарного тижня.

“Сьогодні депутати не розглянуть законопроект №6598, хоча в комітетах його підтримали. Але в останній день відбулась заміна, і включили до порядку денного інший законопроект. Він також зоозахисний, але вважаю, що наші люди поки до нього не готові, адже він передбачає обов’язкову реєстрацію тварин.”, – зазначає Оксана Костюкевич

До речі, якщо законопроект №6598 стане законом, то таким одіозним живодерам, як Олексій Святогор, світить до 5 років позбавлення волі.

Поруч відбувався ще один мітинг – за заборону норкової ферми у Житомирі. Меседж мітингу: «Єдиний в світі, кому потрібна норкова шуба, – це норка». Активісти принесли маленького тхорика Марусю, яка демонструвала, що жодний виріб з хутра не може вартувати життя живої істотки.

Маленький тхір під Верховною Радою закликав не знущатися над тваринами
Повідомляє 3 липня Вечірній Київ


Exit mobile version