Site icon Новини Києва

У Києві створили актикризовий енергетичний штаб

У Києві посадовці столичної мерії, компанії “ДТЕК” та постачальник електроенергії компанія Yasno створили антикризовий енергетичний штаб для координації дій влади і енергетиків. Про це повідомляє  Київська міська державна адміністрація та компанію “ДТЕК”.

В антикризовому енергетичному штабі у Києві працюватимуть над ефективними рішеннями для покращення ситуації з відключеннями світла та інформуватимуть киян про стан справ в енергосистемі столиці.

“Ми маємо велику кількість питань щодо забезпечення електроенергією і вважаємо за необхідне своєчасно інформувати киян про те, що відбувається. Адже ситуація в енергосистемі країни залишається складною”, — заявив заступник мера Києва Петро Пантелеєв.

Ситуацію з енергопостачанням в столиці вдалося частково стабілізувати, зазначили в мерії Києва. В компанії “ДТЕК” розповіли про найчастіші питання киян під час відключень світла після ворожих обстрілів. Найактуальніше питання — “Чому у мого сусіда світло є, а в мене немає?”

“У Києві висока інтеграція житлової забудови з об’єктами критичної інфраструктури і багато ліній електропередачі поєднують одночасно й критичну інфраструктуру та будинки. Їх не можна вимикати, оскільки тоді світло вимкнеться і у лікарні чи котельній”, — пояснив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

За його словами, також мешканці Києва мають питання щодо витримування графіків під час планових відключень світла.

“Деякі ситуації по окремих будинках виникають, коли обладнання виходить з ладу через сильне перевантаження. По-перше, це пов’язано з тим, що система в Києві та інших містах України будувалась не для того, щоб вимикати світло у мешканців, а для того, щоб забезпечувати надійне енергозабезпечення. По-друге, велике навантаження виникає при відновленні електропостачання, коли всі прилади у квартирах залишаються включеними. Це призводить до перевантаження і додаткових локальних аварій”, — прокоментував Сахарук.

Киян закликали допомогти енергетикам вийти на планові відключення світла. Для цього потрібно максимально зменшити навантаження на мережі під час включення електроенергії. Це дозволить зменшити кількість аварій і дасть можливість надавати світло відповідно до графіку.

Для стабілізації енергосистеми енергетики до кінця опалювального сезону окреслили пріоритети. Це стабільне виробництво електроенергії, ремонт пошкоджених об’єктів та дія графіків планових відключень світла по всій країні без обмежень. Такі головні завдання на наступні три-чотири місяці. Повна стабілізація енергосистеми України можлива не раніше наступного опалювального сезону, спрогнозували в ДТЕК.



Exit mobile version