Site icon Новини Києва

У столиці ліквідували нарколабораторію з мільйонним прибутком

Оперативники Департаменту протидії наркозлочинності викрили виробництво наркотиків у столичній квартирі. Під час обшуку виявлено і вилучено кілька кілограмів психотропної речовини, а також спеціальне обладнання і прекурсори. Зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Працівники Департаменту протидії наркозлочинності у взаємодії з Головним слідчим управлінням під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України викрили протиправну діяльність 33-річного киянина. Він в орендованій квартирі у Дніпровському районі столиці облаштував лабораторію з виготовлення амфетаміну в особливо великих розмірах.За словами т.в.о. керівника Департаменту протидії наркозлочинності Олександра Скорука, фігурант перетворив квартиру на потужну нарколабораторію. Разовий цикл виготовлення амфетаміну цією лабораторією становив близько 1,5 кг психотропної речовини.

«Під час санкціонованого обшуку поліцейські вилучили у зловмисника більш як два кг амфетаміну в кристалічному та рідкому станах, спеціальне обладнання для синтезу психотропу та понад п’ять літрів фенілнітропропену – прекурсору, що використовується для виготовлення психотропної речовини», – повідомив Олександр Скорук.

Він наголосив, що за цінами «чорного» ринку вартість такої партії психотропу становить майже мільйон гривень.

Наразі вирішується питання про обрання фігуранту міри запобіжного заходу. Поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування. Зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Департамент комунікації

Національної поліції України



Exit mobile version