Site icon Новини Києва

П’яний уродженець Донбасу “замінував” Верховну Раду

Чоловіка, який зателефонував в поліцію із неправдивим повідомленням про замінування будівлі Верховної Ради, невдовзі після здійснення ним дзвінка вирахували та затримали правоохоронці.

Вранці 15 березня до чергової частини Печерського управління поліції зателефонував чоловік із повідомленням про вибух, який має статися у будівлі Верховної Ради України. Втім, слідчо-оперативна група, вибухотехніки, кінологи та рятівники після перевірки будівлі не виявили жодних підозрілих предметів чи вибухових речовин, повідомили в поліції Києва.

Невдовзі правоохоронці за номером телефону, з якого було здійснено дзвінок, встановили особу “мінера” та затримали його самого. Ним виявився уродженець Донецької області, який у такий спосіб нібито збирався “поділитися важливою інформацією”.

“Працівники карного розшуку главку поліції спільно із співробітниками Служби безпеки України з’ясували, що телефонували зі службового телефону, а дзвонив у поліцію чоловік, який користувався по роботі цим номером. Він – уродженець Донецької області, 1983 року народження, який останнім часом мешкав у столиці. На момент візиту перебував у стані алкогольного сп’яніння, а свій вчинок пояснив тим, що нібито хотів поділитися важливою інформацією”, – розповів начальник Печерського управління поліції Андрій Дуброва.

“Важливу інформацію” телефонного терориста наразі перевіряють слідчі, які розпочали кримінальне провадження. Тепер жартівнику-“мінеру” загрожує до трьох років обмеження волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві ще один нетверезий уродженець Донецької області повідомив про замінування супермаркету та дочекався приїзду поліції на місці скоєння злочину.



Exit mobile version