“Еней був парубок моторний і хлопець хоч куди козак”…  Сьогодні 12 вересня на синій гілці столичного метро запустили арт-потяг під назвою “Енеїда”, названий на честь однойменної поеми українського письменника Івана Котляревського.

Художній поїзд “Енеїда” став першим спільним проектом Київського метрополітену та Національного художнього музею України.

Головна особливість цього поїзда не тільки в його назві, але і в тому, що він прикрашений візуальною історією легендарної поеми.

“Про ключові художні інтерпретації “Енеїди” і контекст їх створення розкажуть 50 інформаційних постерів, які розміщені у вагонах”, – сказано в повідомленні.

Арт-потяг “Енеїда”

Поїзд “Енеїда” – сателіт масштабного міждисциплінарного “Проекту Енеїда”, створеного в стінах Національного художнього музею України у співпраці з арт-центром Павла Гудімова “Я Галерея” та за підтримки Фонду сім’ї Загорій.

Нагадаємо:  “Енеїда”, перший літературний твір, який було написаного на новій українській мові, одночасно вплітається в головні віхи формування української культури і безпосередньо пов’язана з історичними умовами, в яких виникла ідея української держави. Тому так важливо, щоб “Проект Енеїда” вийшов за межі музею та ознайомив мільйони пасажирів метрополітену з важливим елементом нашої історії і культури.