Site icon Новини Києва

Дренажна штольня”Нікольська”, безсумнівно, найбільш примітне підземелля Києва побудована на початку минулого століття ВІДЕО

Поблизу від Києво-Печерської лаври в глибині косогору на початку XX століття була побудована дренажна штольня, що налічує близько 2,5 кілометрів підземних ходів на двох рівнях.

Дренажна система “Нікольська”, безсумнівно, найбільш примітне підземелля Києва. Ця старовинна система ходів була побудована в 1916 році для дренування схилів поблизу Лаври. Екстремальна екскурсія триває 1-2 години, за цей час ви встигнете пройти близько 2,5 кілометрів під землею, подивитися на світ очима дигерів, дізнатися багато нового про будівництво і експлуатацію підземних систем і підкачати ноги й поперек.

Земля в цій місцевості дуже насичена водою, що може привести до виникнення зсувів, тому для штучного осушення грунту, тут були побудовані дренажні галереї. Будівництво було закінчено в 1916 році. Зараз побачити все це можна своїми очима, звичайно, якщо не боїшся підземелля.

Недалеко від Києво-Печерської лаври в глибині косогору на початку XX століття була збудована система підземних ходів.

 

Недалеко від Києво-Печерської лаври в глибині косогору на початку XX століття була збудована система підземних ходів. Старовинна дренажна штольня налічує близько трьох кілометрів підземних ходів на двох рівнях. Справа в тому, що земля в цій місцевості дуже насичена водою і це може призвести до виникнення зсувів, тому для штучного осушення ґрунтів у глибині гори побудовані дренажні галереї. Будівництво закінчено в 1916 році, про що свідчить відповідний герб, а під ним – вищезгадана дата. Важливо: на екскурсію підземеллями не допускаються громадяни молодше 18 років, а також ті, хто страждає на клаустрофобію, люди, не здатні пролізти у звичайний каналізаційний люк. Також необхідно взяти змінний одяг, взуття та ліхтарик. Місце зустрічі: м. “Дніпро”, вихід зі скляних дверей, всередині у вестибюлі.



Exit mobile version