Туристичний потік у столиці України в травні 2017 року збільшився на 15-20% порівняно з травнем 2016 року.

Про це повідомив виконавчий директор туроператора Join up Дмитро Сероухов, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомили агентству в туристичній компанії Beinside, найбільший потік іноземних туристів до Києва спостерігався на півфінал і фінал пісенного конкурсу Євробачення-2017.

За даними компанії, столичні готелі завчасно підняли вартість проживання, у деяких з них зростання ціни склало 10-15%.

“В середньому один турист в Києві витрачав від €100 в день. У цю суму входить вартість проживання, харчування, екскурсії, купівля сувенірів та інших”, – зазначили в Beinside.

За даними компанії, більшість іноземних туристів, які приїхали на конкурс, воліли розміщення в наближених готелях – Турист, Братислава, Адрія. Частина туристів віддали перевагу розміщенню в центрі міста – в готелях Radisson Blu, Україна, Хрещатик.

“Окрім самого конкурсу, туристи, які приїхали з країн Євросоюзу, США та навіть Китаю, замовляли оглядові екскурсії, польоти на повітряній кулі і комплексні походи по кількох ресторанах, де можна познайомитися з кулінарної культурою України”, – повідомили в Beinside.

При цьому в компанії додали, що через несприятливу погоду, туристи не змогли скористатися деякими активностями, такими як польоти на повітряній кулі або парапланеризм.