Чт. Кві 25th, 2024

«Kyiv Food and Wine Festival» – у Києві проходитиме дев’ятий фестиваль їжі та вина.

«Kyiv Food and Wine Festival»

З 30 вересня по 1 жовтня у Києві проходитиме дев’ятий фестиваль їжі та вина «Kyiv Food and Wine Festival», цього року фестиваль буде присвячений вину і сиру – самому класичному і ідеальному поєднанню.

Програма фестивалю стане найбільш насиченою за всі дев’ять фестивалів, вмістивши в себе проведення устричного баттла, третього винного забігу KyivWineRun (01 жовтня), тисняву винограду в великому чані, визначення кращого вина і кращого ігристого вина України за оцінками любителів і професіоналів, «Тиждень вина» , унікальні декорації, вино від нових українських та провідних європейських виноробів і винний лекторій.

З кожним роком українські виноробні намагаються розширити і поліпшити свій асортимент, експериментують з новими сортами. На 9 фестивалі очікується участь некольких нових українських виноробів, одна з яких-довгоочікуваний флагман українського авторського виноробства. Так само серед учасників буде вперше грузинська виноробня Khareba.Віна Нового і Старого світу будуть представленими найбільшими українськими імпортерами.

Гості фестивалю зможуть дегустувати вино з різними видами сирів від українських фермерів, створених за авторськими рецептами. Крім сирів можна буде спробувати і інші продукти від фермерських господарств: м’ясо, рибу, делікатеси, морепродукти та інші закуски під вино фестивалі.

Всі секрети сирного майстерності сировари розкриють на тематичних майстер-класах з виробництва сиру. Буде так само міні-музей, присвячений історії та традиціям сироваріння. А любителів винної культури за традицією будуть навчати авторитетні сомельє і винороби в лекторії фестивалю.

Гостей дев’ятого фестивалю вина чекають нові і давно улюблені розваги:

1. Устрічний баттл. В окремій зоні пройде справжній баттл по відкриттю і поїдання кількох сотень українських устриць і стане ясно, хто ж в цьому місті вміє відкривати устриці швидше за всіх! Експертом в устричних баталіях виступить Андрій Пигулевский, засновник першої української устричної ферми «Устриці Скіфії»

Правило тільки одне: відкрити 5 устриць швидше за всіх! Тих, хто не вміють відкривати устриці, із задоволенням навчать на місці організатори, це простіше, ніж здається на перший погляд.

2. Тиснява винограду в великому чані, де зможе взяти участь будь-який бажаючий. Гості фестивалю зможуть взяти участь в самому першому етапі життя вина, забратися разом в величезний чан і тиснути виноград ногами під музику і отримати незабутні враження!

3.Третій винний забіг KyivWineRun. Маршрут винного забігу пройде через територію ВДНГ. На маршруті учасників чекатимуть різноманітні виноробні, які будуть наливати вино кожному бажаючому. Так само на території забігу будуть піт-стопи, де можна буде підкріпитися фруктами та іншими вуглеводами. За підсумками забігу будуть визначені будуть визначені троє переможців серед жінок і троє серед чоловіків, які отримають приємні подарунки: 1 місце – поїздка на двох на виноробню + ящик вина, 2 місце – 2 ящика вина, 3 місце – ящик вина. Родзинкою забігу стане костюмований дрес-код.По підсумками змагання будуть визначені 3 кращих костюма, які теж отримають подарунки від партнерів за найяскравіший образ в винному забігу KyivWineRun:

Вже традиційною стане «Тиждень вина», яка пройде напередодні KyivFoodandWineFestival. «Тиждень вина» – це ряд лекцій і дегустацій від українських сомельє, амбасадорів винних брендів і виноробів, які проходять в винних барах, ресторанах, кав’ярнях рівно за тиждень до старту фестивалю. У винних барах Києва, Одеси і Львова будуть спеціальні пропозиції по вину для всіх гостей. Зареєстуватися на події тижня вина можна за такими адресами: для любителів http://qoo.by/2wyy, для професіоналів http://qoo.by/2wyz

Визначення кращого українського вина. В рамках “Тижня вина” і на самому фестивалі в сліпих дегустаціях професіоналів і любителів буде вибрано найкращий українське вино. Цього разу буде вибрано ще й краще ігристе вино України. Всі дегустації і для експертів, і для любителів в рамках “Тижня вина” пройдуть у винному барі “Like a Local’s”.

Винний лекторій. Дегустувати вино – це мистецтво, і то, чого може навчитися кожен! В рамках дев’ятого фестивалю буде працювати винний лекторій з лекціями від кращих українських сомельє, виноробів, винних експертів і рестораторів.

Кожен гість отримає на вході фірмовий бокал в подарунок і брошуру про культуру вина.

Вартість входу на дев’ятий KyivFoodandWineFestival складе 80 грн при покупці онлайн, 100 грн на вході

Квиток на 30 вересня: https://kiev.karabas.com/kyiv-food-and-wine-festival

Квиток на 1 жовтня: https://kiev.karabas.com/kyiv-food-and-wine-festival-1



Related Post