Чт. Кві 25th, 2024

Оновлений парк “Володимирська гірка” обіцяють відкрити у травні

Київська адміністрація має намір реконструювати парк "Володимирська гірка" до літа 2018 року.

Київська адміністрація має намір реконструювати парк “Володимирська гірка” до літа 2018 року.

“На Володимирській гірці здійснили часткову реконструкцію, але загалом нам потрібно зробити ще чимало. Першу чергу робіт плануємо завершити до вересня цього року. Повністю ж реконструйований парк “Володимирська гірка” відкриємо у травні наступного року”, – сказав Кличко.

Він підкреслив, що реконструкція здійснюватиметься в єдиному історичному стилі з проектами реконструкції Пейзажної алеї, Алеї художників та території біля Андріївського узвозу.

Згідно з проектом реконструкції, на верхньому плато парку замінять доріжки, прокладуть нову мережу дощової каналізації, поливочний водопровід, замінять опори зовнішнього освітлення та влаштують декоративне підсвічування території.

А також проведуть реставрацію альтанки, замінять огороджувальні конструкції від фунікулеру до вулиці Трьохсвятительської та відремонтують підпірну стіну.

Крім того, відбудуться роботи з озеленення та благоустрою парку.

На нижньому плато влаштують підпірні стіни, спорудять дві нові альтанки та від реставрують існуючу, відремонтують сходи від фунікулеру до Володимирського узвозу, встановлять декоративне підсвічування території та спорудять пішохідний міст через фунікулер тощо.

Як повідомляють “Наші гроші”, на ремонт парку втратять 68,1 мільйона, роботи виконуватиме ТОВ “Варда Спецбуд Монтаж”.

“Варда Спецбуд Монтаж” зі статутним капіталом 1 тисяча гривень створили в кінці 2014 р. Артем Молчанов із с. Доманівка на Миколаївщині та Олександр Кириченко з с. Росава на Київщині.

Дмитро Кириченко, прописаний там само в Росаві, був першозасновником ТОВ “Еко-Буд-Трейд”. Нинішній його власник Максим Половко через ланцюжок партнерів пов’язаний із компаніями, близькими до директора КП “Житлоінвестбуд-УКБ” В’ячеслава Непопа та Михайла Голиці – екс-очільника Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА  та президента АТ “ХК “Київміськбуд”.

Крім того, на Олександра Кириченка записане ТОВ “Віді Трейд”, від імені якого киянам приходили підроблені квитанції на оплату ремонту під’їздів.

Нині фірма-переможець “Варда Спецбуд Монтаж” належить киянину Максиму Кузьменку, який у 2015 році йшов у Київраду від партії ВО “Батьківщина”. Він також володіє ТОВ “Укрфінанс-Інвест”.

Раніше Кузьменко володів і керував ТОВ “Житло Будівництво Інвестиції”. Зараз воно записане на Мар’яна Победінського з Івано-Франківська, який орендує якесь майно заступника мера Києва Віталія Кличка Володимира Прокопіва.

Усього “Еко-Буд-Трейд” із грудня 2015 року виграв тендерів на 7,1 мільярда гривень, а “Варда Спецбуд Монтаж” із квітня 2016 року – на 488,37 мільйона гривень.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба політика.

Джерело: Країнська Правда



Related Post