Студенти та викладачі  Прикарпатського Національного Університету Ім.В.Стефаника разом з родинами загиблих на Майдані Героїв Небесної Сотні Ігорем та Іриною Гурик, Юлією Цепун вшанували пам`ять Героїв “Небесної Сотні”.
Захід був приурочений до дня народження Героя Небесної Сотні Романа Гурика. Роман Гурик був студентом філософського факультету Прикарпатського національного університету, 2 жовтня 2017 року Роману мало б виповнитися 23 роки.
На території  університету у 2014 році студентами та викладчами встановлено меморіал “Студентам та викладачам, які загинули за Незалежність України”, на якому зображені події “Революції Гідності” та Роман Гурик. Для студентів та викладачів університету вшанування пам`яті стало традицією.

Меморіал Роман Гурик Ігор Гурик Ірина Юлія Цепун Прикарпатський Національний Університет Ім.В.Стефаника
Меморіал на території Прикарпатського Національного Університету Ім.В.Стефаника. На фото Родини загиблих Героїв “Небесної Сотні”: Ірина Гурик, Ігор Гурик та Юлія Цепун

Герїв Майдану пам`янули хвилиною мовчання, батькі загиблого Героя, викладачі та ректор виступили з  промовою, студенти привітали Героя з Днем Народження.

Ігор Цепенда та студенти Прикарпатського Національного Університету Ім.В.Стефаника
Студенти, викладачі та ректор Прикарпатського Національного Університету Ім.В.Стефаника Ігор Цепенда разом з батьками загиблого Героя Романа Гурика вшановують пам`ять Героїв «Небесної Сотні»

На вшанування пам`яті Прикарпатським Національним Університетом Ім.В.Стефаника облаштовано аудіторію “Імені Героя України Романа Гурика”

Аудіторія Імені Героя України Романа Гурика
Роман Гурик Прикарпатський Національний Університет Ім.В.Стефаника
Свою щиру подяку студентам, викладачам та ректору університету висловили батьки Романа Гурика на сторінці Благодійного фонду “Майдан Гідності” у соцмережі facebook:
“Висловлюємо щиру подяку ректору Прикарпатський Національний Університет Ім.В.Стефаника Ігор Цепенда, а також всім викладачам та студентам які на протязі всіх років гідно вшановують пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні, та студента філософського факультету Романа Гурика.
“Це потрібно робити для того, щоб ті діти, які приходять сюди на навчання на перший курс, поіменно знали тих хлопців, які в 2013-2014 році віддали своє життя, – Ірина Гурик.
Дякуємо, що не забуваєте подвиг Героїв та даєте гідний приклад любові до своєї землі молодому поколінню українців.

“Ми маємо в нашому університеті трагічні, але героїчні символи і традиції, які змушують нас не тільки щороку в день народження Романа, але й щодня, проходячи повз цю стелу, згадувати про те, що він та його побратими зробили”, – зазначив ректор ПНУ Ігор Цепенда.”
Ігор Гурик, батько загиблого Героя "Небесної Сотні" Романа Гурика
Ігор Гурик, батько загиблого Героя “Небесної Сотні” Романа Гурика
Ірина Гурик мати загиблого Героя Небесної Сотні Романа Гурика
Ірина Гурик, мати загиблого Героя “Небесної Сотні” Романа Гурика
Студенти та викладачі Прикарпатського Національного Університету Ім.В.Стефаника
Студенти та викладачі Прикарпатського Національного Університету Ім.В.Стефаника