Кияни та гості столиці зможуть використовувати жетони і разові квитки на наземний транспорт, які придбані до подорожчання проїзду 15 липня, до 31 липня.

Як повідомили у Київській адміністрації: обміняти старі жетони і старі паперові квитки на нові з доплатою до нового тарифу або пропорційно до нового тарифу за 1 поїздку пасажири зможуть до 31 серпня.

Щоправда зробити це можна буде лише лише на 4 станціях: “Майдан Незалежності”, “Дорогожичі”, “Політехнічний інститут” і “Дарниця” (вестибюль №2).

Обміняти старі квитки на наземний транспорт можна буде у Службі організації збору та обліку виручки КП “Київпастранс”, що на вулиці Казимира Малевича, 127.

Опубліковано наказ:

Жетони і паперові разові квитки старого зразка перестануть обмінювати з 1 вересня 2017, а їх вартість не компенсуватимуть.

Як відомо, раніше КМДА повідомляла, що проїзні квитки і поїздки, записані на пластикову картку, придбані до 15 липня, будуть діяти до кінця 2017 року. Це стосується і проїзних на наземний транспорт.

Нагадуємо: як ми повідомляли раніше, Київська адміністрація вирішила підняти ціни на проїзд у метро до 5 гривень, у наземному транспорті до 4 гривень з 15 липня.

Причинами підняття тарифів на проїзд називають зростання цін на пальне, електроенергію, запчастини та збільшення мінімальної зарплати.

“Київський метрополітен” планує відмовитися від використання жетонів для оплати проїзду у 2017 році.