Київський апеляційний господарський суд залишив в силі рішення Господарського суду м. Києва за позовом столичної прокуратури щодо повернення у державну власність земельних ділянок поблизу Михайлівської площі, де громадою міста облаштовано сквер Небесної сотні.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

“Спірні землі… належать до земель історико-культурного призначення національного та місцевого значення, де забороняється будь-яке будівництво, крім будівництва лише особливо важливих споруд за індивідуальними проектами. Проте, Київською міською радою вказану земельну ділянку було продано під комерційне будівництво. Суди погодились з доводами прокурора щодо незаконності такого рішення, визнали їх обгрунтованими та задовольнили позов у повному обсязі”, – йдеться у повідомленні.

У прес-службі також уточнили, що спірні землі знаходяться в межах Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ», на території пам’ятки археології національного значення – Культурний шар Города Ярослава, в межах охоронної зони ансамблю споруд Софіївського собору у місті Києві.