Як заявляє Київська адміністрація: що встановлено жорсткий контроль за якістю харчових продуктів, у зв’язку з випадками захворювань на ботулізм та гостру кишкову інфекцію.

“Департамент промисловості та розвитку підприємництва посилив заходи контролю за дотриманням операторами ринку, які здійснюють господарську діяльність з виробництва, реалізації та зберігання харчових продуктів, вимог законодавства про безпечність та якість харчових продуктів”, – йдеться в повідомленні.

Говориться про те, що встановлено жорсткий контроль за діяльністю комунальних підприємств, які організовують ярмарки. Також у департаменту освіти і науки, молоді та спорту доручили посилити контроль за якісним та безпечним харчуванням дітей у загальноосвітніх, дошкільних та оздоровчих закладах.

Департаменту охорони здоров’я має забезпечити медзаклади достатньою кількістю швидких тестів для своєчасної діагностики інфекційних захворювань.

За даними Головного управління Держпродспоживслужби у Києві, у столиці зросла захворюваність на гострі кишкові інфекції серед дорослих і дітей.

Також, офіційно зареєстровані 8 випадків захворювання на ботулізм, пов’язані з вживанням в’яленої риби.

Про це повідомляє сайт КМДА