У середу, 17 травня, у Києві стартував VII міжнародний Книжковий арсенал. За три години до офіційного відкриття тут уже були сотні відвідувачів, передає кореспондент “5 каналу”.

У перший день Книжкового Арсеналу його відвідали кількасот киян та гостей столиці. Понад 150 видавництв презентували тут свої видання. Загалом Арсенал зібрав близько однієї тисячі книжкових новинок.

Центральною темою цьогорічного книжкового ярмарку є – “Сміх, страх, сила” – це к ювілею 175 років з виходу повного видання “Енеїди” Івана Котляревського. Цей твір вважають початком української літератури та яскравим прикладом сміхової культури.

Надвечір 17 травня відомий український сучасний письменник Юрій Андрухович почав мультимедійний проект, присвячений Енеїді. Крім того, харківський театр “Арабески” покаже свою постановку, а ілюстратори продемонструють своє бачення “Енеїди”.

Куратором-письменником цьогорічного Книжкового арсеналу є Оксана Забужко, яка упродовж чотирьох вечорів спілкуватиметься з письменниками з різних країн світу і буде шукати відповідь на питання “Розкажи мені про мене”. Відтак, їхні дискусії стосуватимуться літератури, яка зараз перебуває у “глобальному непорозумінні”.