Site icon Новини Києва

У Житомирі діти-дошкільнята власноруч створюють мультики

 

Є тут і оператор, який фотографує кожен рух фігурок на полотні. Квіти, хмаринки та сонечка рухають дівчата. Так і створюють стрічку.

Студію “Смайлик” сформували минулоріч, однак така ідея з’явилась давно, років з 6 тому, – розповідає вихователь. На екрані оживають дитячі аплікації. Але не лише таким чином створюють мультики. Планують ліпити фігурки героїв стрічки з кінетичного піску, з пластиліну. Під час створення персонажів – виникають і сценарії.

Малюють діти і на різних видах піску та круп. Хлопці виробляють з конструктора будинки та кораблі, туди поміщають мешканців і продумають сценарій майбутньої мультиплікації.

За допомогою простих предметів виготовляють мультфільми у студії “Смайлик”. Вихователька сподівається, що з часом масштаби зможуть розширити. Для цього потрібне обладнання та інструменти.

“Було б дуже добре, якби нам хтось допоміг. Стіл для перекладки скляний. Він дорого коштує, ми не можемо собі зараз цього дозволити. Але ми зараз над цим працюємо. Тому звичайний фотоапарат, лампа для освітлювання і стали нам у нагоді, щоб створити ось такі шедеври”, – розповіла вихователь ЖДНЗ №37 “Ластівка” Олена Данилюк.

За таку ініціативу отримали грамоту. Остання робота – фільм до Великодня. Однак тем у дітвори хоч відбавляй: мріють зняти мультфільм про космос.



Exit mobile version