Чт. Кві 25th, 2024

Українська кінострічка про катастрофу MH17 увійшла до конкурсу Берлінале

Українську документальну кінострічку “Залізні метелики” відібрали до конкурсної програми одного з найпрестижніших кінооглядів Європи – Берлінського кінофестивалю.

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці фільму “Залізні метелики”.

Фільм режисера Романа Любого, що розповідає про обставини збиття Росією літака Малазійських авіаліній з рейсом MH17 в небі над Донбасом влітку 2014 року, буде представлений у секції “Панорама”.

Варто звернути увагу на те, що у своїй документалці Любий досліджує риторику російських пропагандистів навколо катастрофи, а також реакцію міжнародної спільноти на цей жахливий злочин проти людяності, поєднуючи документальні кадри із сучасним театром та анімацією. Окрім того, наголошується, що назва кінострічки пов’язана зі шрапнеллю у формі метелика, знайденій у тілі пілота літака, яка й стала початком розслідування.

Такий початок вже може дати фільму високі шанси для представлення України на “Оскарі” наступного року та помітної участі у різних кінопреміях. Втім, ми не збираємося на цьому зупинятися. І, попри терористичні атаки рф, доноситимемо світу правду про збиття МН-17 та російську пропаганду, — прокоментували новину творці фільму. За їхніми словами, в український прокат фільм “Залізні метелики” вийде у липні наступного року.



Related Post