Скульптурна композиція “Шлях до соборності України” завдовжки 120 метрів має стати однією з туристичних зон України.

Депутати Білоцерківської міської ради ухвалили рішення про будівництво в місті арт-об’єкту “Шлях до соборності України”, який, за задумом авторів проекту, має символізувати єднання. За інформацією видання 04563.com.ua, об’єкт матиме вигляд монолітної стіни у кольорах державного прапору із вирізаними на ній силуетами фігур людей, які тримаються за руки.

Побудувати стіну планують із цеглин ручної роботи, причому кожен бажаючий матиме змогу замовити цеглину зі своїм іменем й у такий спосіб стати частиною “Шляху до соборності України”.

Очікується, що скульптура стане однією з туристичних зон України. Крім того, Біла Церква зможе подати заявку до Книги рекордів Гіннесса на визнання арт-об’єкта найбільшим у світі й таким, у спорудженні якого взяла участь найбільша кількість жителів міста, громадських об’єднань, фондів та приватних компаній.

Зазначається, що всі витрати на будівництво бере на себе організатор зведення монумента, в якості якого виступила громадська організація “Шлях до соборності України”.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що столичний Парк Слави хочуть прикрасити флагштоком за 47 мільйонів гривень.