Хочете трешу? Родинам мобілізованих в Якутії видають “матеріальну допомогу” знаєте чим? Ні за що не здогадаєтеся. Кригою.

Якутія. Учасники суботника із заготівлі криги
На фото: Якутія. Учасники суботника із заготівлі криги родинам мобілізованих

У Якутії. Взимку. Видають кригу. По 3-4 кубометри. Ріжуть на річці й розвозять по домах. Навіщо?
Справа в тому, що там у селах немає центрального опалення, водопостачання, а часто й електрики. Тож лід використовують як джерело води та для господарських цілей – для приготування їжі, прання та як заміну холодильнику.
При цьому заготівля льоду — фізично важка робота: спробуй його вирізати з річки. Особливо, якщо ти не маєш бензопили.
Села Маган на озері Сугун міста Якутська, не бомбила авіація НАТО і не обстрілювали крилаті ракети. Там немає води, електрики, опалення, каналізації просто тому, що немає. З цього села 16 мобілізованих погнали на війну з Україною. І вони пішли. Від Якутська до Бахмута дорогами – приблизно 9 тисяч кілометрів

На фото: учасники “суботника” із заготівлі криги.
А нам своє робить…
Тримаємо стрій, працюємо, воюємо, допомагаємо ЗСУ та волонтерам і вивчаємо історію. Обов’язково. Не ту, що нам її писали століттями на замовлення Кремля товариші з Агітпропу, а справжню.

Пропоную історичні розслідування, автором яких маю честь бути. Найбільші таємниці та найбільш важливі події нашого минулого. Для широкого кола читачів.
Класичні паперові книжки (автограф гарантовано) можна замовити за цим посиланням. Реквізити та алгоритм замовлення наприкінці сторінки: http://pavlopraviy.blogspot.com/2019/03/blog-post_16.html

– Павло Бондаренко