Публічна організовує та Благодійний фонд “Майдан Гідності” організовує Музей Революції Гідності / Revolution of Dignity Museum

На сторінці події у Фейсбук вони пишуть:

Запрошуємо всіх, 22 серпня об 11:00, на відкриття Скверу імені Володимира Мельнічука!
Сквер буде відкрито у день народження майданівця біля будинку, в якому він мешкав, на проспекті Героїв Сталінграда, 51.

Нині про те, що в цьому мікрорайоні жив Володимир Мельнічук, сповіщає пам’ятна таблиця на фасаді 16-титповерхівки, встановлена родиною Героя. Неподалік від цього будинку у новоствореному сквері встановлять стійки зі світлинами та розповіддю про нього.

Останні роки загиблий герой працював дизайнером інтер’єрів і майстром із ремонту квартир. Окрім того, полюбляв фотографувати й залишив цілу колекцію фотоапаратів. Позаминулого року в місцевій школі № 214, випускником якої він був, провели виставку фоторобіт“Майдан очима Володі Мельнічука”.

Став Героєм України та посмертно був нагороджений орденом «Золота Зірка» за громадянську мужність, патріотизм, обстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народу під час Революції гідності, а також медаллю “За жертовність і любов до України”. Похований на Афганському цвинтарі у Вишгороді біля Києва.

Слово про Володимира скажуть батьки – Надія МЕЛЬНІЧУК (ЯРЕМЕНКО) та Іван ЯРЕМЕНКО, голова Оболонської РДА Олександр ЦИБУЛЬЩАК, голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ЯТРОВИЧ, генеральний директор Національного Меморіального комплексу Героїв Небесної сотні — Музею Революції Гідності Ігор ПОШИВАЙЛО.

ОРГАНІЗАТОРИ: родина Володимира Мельнічука, Оболонська Районна в місті Києві Державна Адміністрація, Національний Меморіальний комплекс героїв Небесної сотні — Музей Революції Гідності, благодійний фонд «Майдан Гідності».

АКРЕДИТАЦІЯ ЗМІ ТА ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ – у прес-службі Національного Музею Революції Гідності за тел.: (067) 508-26-39, (093) 503-72-88, (099) 717-59-95, (044) 360-90077 або на e-mail: [email protected]