На Трухановому острові, куди торік на прохання пішоходів та велосипедистів, обмежили в’їзд автомобілістам, знову проблеми. Потік машин невпинно зростає. Окрім того, вони ігнорують усі правила дорожнього руху. Велосипедисти, бігуни та пішоходи зібралися разом, щоб перевірити, як і хто проїжджає до паркової зони

Пішохідна зона Труханового острова – стала не зовсім пішохідною. Невідомі провели розмітку – для велосипедистів залишили дві вузькі доріжки, і одну смугу для пішоходів та автомобілів.

“Співіснувати неможливо. Автомобілісти заїжджають надто великим потоком”, – говорить срібна призерка Олімпіади Ірина Лещинська.

Обурені й велосипедисти: той, хто робив розмітку, навіть не подумав про те, як вони їздитимуть.

“Велосипедна доріжка в рекреаційній зоні повинна бути ширшою. Зараз же вона передбачає одного максимум, іноді половину велосипедиста”, – скаржиться член асоціації велосипедистів Києва Вадим Денисенко.

Напруження між автомобілістами, пішоходами та велосипедистами загострилося після останнього випадку, коли автомобіль мало не наїхав на дитину.

Велосипедисти та бігуни з’ясували, на острів машини потрапляють найчастіше за домовленостями.

“Наразі ми бачимо, що перепустки видаються пачками і на острів може потрапити будь-яка людина”, – говорить організатор акції Анна Даниленко.

На Труханів острів можуть заїхати не більше 2 тис. машин, які є в базі. Відеокамера сканує номери і шлагбаум відкривається автоматично. Так має працювати пропускний пункт у теорії. Але є інший шлагбаум, який відкритий завжди. Як кажуть контролери, він не працює. Через шлагбаум, що не працює, вільно проїжджає потік машин.

У вихідний велосипедисти, бігуни та пішоходи перекрили в’їзд до острова і почали перевіряти перепустки у всіх автомобілістів. За кілька хвилин вишикувалася ціла черга з тих, хто уперше чує про правила проїзду.

Велосипедисти та бігуни почали збирати підписи до міського голови Києва із проханням – прибрати незаконну розмітку і перевірити, хто і за якими перепустками в’їжджає на острів.

Пише: 5 канал