Site icon Новини Києва

ОБСЄ виявила важке озброєння в окупованому Луганську

Бойовики розміщують військову техніку у населених пунктах, наражаючи на небезпеку населення. Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ задокументували 38 одиниць бронетехніки на летовищі в окупованому Луганську.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook прес-центр штабу АТО.

“У південно-східній частині Луганська (територія летовища), бойовики збройних формувань РФ зосередили 7 одиниць танків Т-72, 7 реактивних систем залпового вогню БМ-21 “Град”, 7 одиниць самохідних гаубиць 2С1, 7 зенітних ракетних комплексів 9К35 та 10 одиниць буксируваних гаубиць різної модифікації. Також Місією зафіксовано щонайменше 14 протитанкових мін на північно-східній околиці населеного пункту Заїченко”, – йдеться у повідомленні.

За даними СММ ОБСЄ, у районах сіл Бугаївка та Круглик були помічені 40 танків різного типу.

“Неподалік водопровідної станції населеного пункту Голубівка та на західній околиці населеного пункту Сарабаш зафіксовано розташування САУ різного калібру, а на території сільськогосподарського підприємства населеного пункту Обозне – танки різної модифікації”, – додали у штабі.

Як зазначається, українська сторона СЦКК назвала це систематичним нехтуванням окупаційної адміністрації РФ положень Женевської конвенції, норм міжнародного права, Мінських домовленостей щодо відведення важкої техніки та озброєння від лінії розмежування сторін.

“Українська сторона СЦКК у черговий раз наголошує: такі дії з боку окупаційних адміністрацій становлять небезпеку для мирних громадян, повноцінного функціонування підприємств та інфраструктури Донбасу”, – резюмували у відомстві.



Exit mobile version