Site icon Новини Києва

У Польщі закрили найбільший центр для біженців

Від початку повномасштабного вторгення рф на територію України багато українців поїхали за кордон за пошуком там прихистку. Найбільше українців виїхало до сусідньої Польщі. Але тепер один з найбільших центрів для біженців під Варшавою більше не буде працювати.

Польща повідомила про те, що найбільший її центр гуманітарної допомоги більше не буде працювати. Знаходиться цей центр недалеко від Варшави – буквально тридцять кілометрів від міста (містечко Надажин).

Прес-служба Мазовецкього краю пояснила, що таке рішення було прийнято тому, що багато біженців вже знайшли житло для себе. У центрі зазначили, що останнім часом центр був вже не потрібен, так як нові люди не приходили. А центр великий, і утримувати його не є раціональним.

Перед закриттям у центрі знаходилося триста людей. Деякі з них поїхали в інші центри, інші звернулися до органів місцевого самоврядування.

У центрі також зазначили, що українці, які їдуть зі своєї країни від війни, мають звернутися до будь-якого Центру допомоги. Там їм допоможуть з реєстрацією.

Перед поїздкою до Польщі біженцям треба подивитись, які центри у країні працюють до сих пір.

.



Exit mobile version