Блогер та громадський активіст Ярослав Бондаренко провів розслідування діяльності мера міста Конотоп Артема Семеніхіна. За інформацією Бондаренко деякі фірми та чиновники комунальних підприємств знаходяться під слідством в з’язку з аферами на тендерах в місті.

Про це на відео:

“Артем Семеніхін — фігура знайома кожному конотопчанину. Під час минулих виборів, коли хвиля всенародного сліпого патріотизму змітала всіх підряд він зміг з’явитися в потрібний час в потрібному місці і зайняти крісло мера Конотопа. Просто так, без будь-яких навичок, досвіду, навіть більше — без наявності адекватної програми і здорового глузду. Люди голосували за патріотизм а Семеніхін цей патріотизм втілював. Перебуваючи в Конотопі, я вже показував деяку діяльність персонажа, а саме розпил бюджету на трамвайному «Європереїзді» за 1,5 ляма, вкрадену дорогу у військової частини, яку Семеніхін проклав до своєї мами, посилання на матеріали дам в кінці цієї статті.” – розповідає блогер.

“З чого починав Семеніхін?

Семеніхін спливає в 2012 році як дрібний шахрай що отримує судимість.
Тоді арешт в Києві дрібного шахрая Артема Семеніхіна, засновника ПП «Космо» і ТОВ «Гротто ЛТД» ( ларьочний бізнес) в черговий раз показав кадрову політику ВО «Свобода». Ще в жовтні 2012 року в правоохоронні органи звернулися десять підприємців Святошинського району міста Києва зі скаргою на незаконну діяльність Семеніхіна.
В період з січня 2011 року по вересень 2012-го Семеніхін представлявся працівником «Київенерго» і вимагав гроші в якості оплати за електроенергію. Він щомісяця обходив торгові точки, розташовані по вул. Уборевича 3, і назбирав таким чином близько 300 тисяч гривень. Коли ж ошукані підприємці звернулися в правоохоронні органи, їм почали надходити погрози фізичної розправи. Погрожували навіть жінкам. Запис телефонних розмов є у журналістів телекомпанії «Ера», які проводили власне розслідування.
Кількість постраждалих від шахрайства Артема Семеніхіна може скласти, за оцінками правоохоронних органів, сотні людей, а розмір прибутку від незаконної діяльності — 1,5 млн. грн. щомісяця. 13 листопада Семеніхіна заарештували, і суд залишив його під вартою.
Тоді «Свобода» провела під Святошинським РВВС нарочито мляве пікетування. І швидко змоталася: до кримінальних витівок своїх членів вони звикли.

Діяльність Семеніхіна на посаді мера Конотопу

Давайте подивимось куди витрачається бюджет міста та Конотопської громади.

Є така компанія ТОВ «РЕМСЕРВІС»(https://opendatabot.ua/c/32690599) – вона робить все для конотопський комунальних підприємств. Тобто це найбільший постачальник послуг по будь-яким напрямкам, (https://clarity-project.info/tenderer/32690599) з яким міська влада Семеніхіна укладає багатомільйонні угоди.
При тому контора, якій Семеніхін віддає більшість тендерів не вилазить з кримінальних справ (https://opendatabot.ua/c/32690599)
Наприклад, кримінальна справа про розкрадання «Ремсервісом» півмільйона з міського бюджету Конотопу. (https://opendatabot.ua/court/70484683-89d45411cc6b9c37d99d1d2581dee286)

Керівник Управління ЖКГ Конотопської міськради який вступив в зговір з «Ремсервісом» та проходить по цій справі був Павлюченко Григорий Павлович (https://declarations.com.ua/declaration/nacp_54902b92-3677-4c7d-b1fb-dd591d9dd28c).
Семеніхін його прибрав, але поставив заступником, так би мовити «смотрящим» (https://opendatabot.ua/c/23045927)

Виходить, що Семеніхін просто робить рокіровки керівників комунального підприємства. Стандартна схема. Понизили до зама потім повернули. При тому кримінальний комунальник на всіх засіданнях чудово доповідає та співпрацює з мером-телепузиком навіть і зараз, в 2020 році.
Павлюченко проходить по ще одній кримінальній справі по розкраданню з комунальної власності Конотопської громади 1 172 801 грн. (https://opendatabot.ua/court/89901451-8fb71ecb9ea5e4b4b4f412fa7a9d8c0b).

З ним проходять ще двоє обвинувачених: Добролежа Наталія Григорівна, та Ковальова Олена Олександрівна
Добролежа Наталія Григорівна – кінцевий бенефіціар ще одної цікавої компанії, яка постійно виграє тендери в Конотопі — ТОВ БАХМАЧГАЗБУДСЕРВІС  (https://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/35800585/).

Другий власник компанії — Сагателян Артак Бабкенович. Компанія Сагателяна-Добролежи також проходить по безлічі кримінальних справ. Але у мера Семеніхіна вони на високому рахунку.

Про цю кримінальну парочку з Бахмачу багато писали ЗМІ, наприклад про початок їх діяльності пишуть наступне:

«Ще до подій Революції Гідності голова Бахмацької РДА Віктор Міщук та його перший заступник Володимир Цепух створили організоване злочинне угрупування, метою якого стало вимивання коштів місцевого бюджету.
В результаті, всі підрядні роботи по благоустрою міста і району Бахмаччини (будівлі держустанов, дороги, комунікаційні мережі тощо) здійснюються однією фірмою – ТОВ «БАХМАЧГАЗБУДСЕРВІС», керівником якої є сестра першого заступника голови РДА Цепуха В. Г. – Добролежа Наталія Григорівна, яка є дружиною Сагателяна Артака Бабкеновича – засновника цієї ж компанії).

Після звільнення Міщука в 2017 за корупційну діяльність, аферисту Сагателяну довелось залишити Бахмач та податись в інші регіони де він до цих пір продовжує корумпувати держслужбовців.»

Виходить, що мер-телепузик пригрів кримінальних гастролерів і із Чернігівщини

Далі можна збитися з кількості кримінальних справ по яким проходять Сагателян та Добролежа. (https://akcenty.life/skhemy-artaka-sahateliana-po-razkradanniu-biudzhetnykh-koshtiv-na-remonti-dorih/) – відзнічає Бондаренко

Родина Сагателянів це просто майстри з фіктивних тендерів та афер з використанням підставних та фіктивних фірм:  (https://www.facebook.com/romny.samopomich/posts/1331241070255561/)

Схема роботи фірми ТОВ БАХМАЧГАЗБУДСЕРВІС — це демпінг, а потім якщо вдасться виграти — додаткові угоди та підняття вартості.

Отже, сьогодні я показав тільки дві фірми  з якими аферист та шахрай Семеніхін пилить бюджет міста Конотоп та Конотопської громади.
В наступному матеріалі буде ще цікавіше, — про те куди ховає накрадені мільйони Семеніхін  і наскільки збільшився уставний фонд контори Семеніхіна ПП «Космо» в 2020 році.

Не забувайте підписуватись на мій канал та поширювати відео, славетне місто Конотоп та Конотопська громада гідні жити краще — без шахраїв, аферистів, казнокрадів та псевдопатріотів, тобто без Семеніхінщини.” – додає Бондаренко