Site icon Новини Києва

G7 анонсувала заходи проти країн, які підтримують війну рф проти України

Група G7 зробила заяву, що вживає заходів проти третіх країн, які “матеріально підтримують війну росії в Україні”, а також  підтвердила “свою непохитну підтримку України так довго, як це буде потрібно”.

Про це повідомляє Reuters.

“Ми закликаємо треті країни або інших міжнародних гравців, які намагаються ухилитися від наших заходів або підірвати їх, припинити надавати матеріальну підтримку російській війні, або їм доведеться понести серйозні витрати”, – йдеться в заяві G7. “Щоб стримати цю діяльність у всьому світі, ми вживаємо заходів проти суб’єктів з третіх країн, які матеріально підтримують війну Росії в Україні”, – йдеться у заяві.

Раніше в п’ятницю Британія і США запровадили додаткові санкції проти москви до першої річниці вторгнення рф в Україну.

G7 також заявила, що планує розширити економічні заходи, які вже були введені. Також, Група семи зобов’язалася не допустити ситуації, при якій рф знайде нові шляхи для придбання передових матеріалів, технологій і військово-промислового обладнання.

G7 заявила, що продовжить свої зусилля, щоб “росія заплатила за довгострокову реконструкцію України”.

Також було повідомлено, що вживаються додаткові заходи щодо російського фінансового сектору з метою “подальшого підриву здатності росії вести свою незаконну агресію”, додавши, що ці заходи будуть спрямовані на інші російські фінансові установи.



Exit mobile version