Site icon Новини Києва

Молдова скорочує кількість дипломатів посольства росії після скандалу зі шпигунством

Міністерство закордонних справ і євроінтеграції Молдови готується зменшити кількість російських дипломатів, акредитованих в країні, після розслідування, що вийшло на сайті The Insider, про агентів і прослуховуючих пристроїв на території російського дипвідомства в Кишиневі.

Про це повідомляє NewsMaker.md.

Молдова надішле 18 дипломатів і 27 співробітників техперсоналу посольства росії в Кишиневі. Таким чином, у російському диппредставництві залишиться 10 дипломатів та 15 співробітників техперсоналу.

«Протягом кількох десятиліть ми були свідками та об’єктами кількох видів діяльності з боку Росії, у тому числі досить ворожої політики. В умовах, коли значна частина дипломатичного корпусу іншої країни спрямована на дестабілізацію ситуації в нашій країні, ми дійшли спільної згоди з установами та особами, які приймають політичні рішення, про необхідність обмежити кількість дипломатів з Росії, акредитованих у Молдові», – заявив міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Ніку Попеску.

Він також уточнив, що повідомив про цю ініціативу послу росії в Молдові Олегу Васнєцову, якого викликав для надання роз’яснень щодо антен, встановлених на даху посольства рф в країні. Однак Васнєцов заявив, що антени встановлені давно і частково заіржавіли.

«Вважаємо абсолютно неприйнятними будь-який шпигунство та іноземне втручання у внутрішні справи Молдови, які становлять прямий виклик та загрозу суверенітету та національній безпеці нашої держави», – зазначили у Міністерстві закордонних справ.



Exit mobile version