Найєм залишає посаду заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури та очолить Агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів на своєму засіданні, повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

«Ключові задачі, які поставлені перед керівником Агентства – запуск фактичної роботи з першими об’єктами відновлення, відпрацювання механізму взаємодії з донорами – Урядами країн, міжнародними фінансовими інституціями, неурядовими організаціями, а також координація запитів від регіонів щодо пріоритетних проєктів відновлення. Ми розуміємо, що одне з головних питань, який ставить суспільство – прозорість та підзвітність процесів відновлення. Можу сказати, що впродовж найближчих двох місяців в системі Агентства має запрацювати Антикорупційний офіс в центрі та регіонах. Разом з тим, ми відкриті до співпраці з представниками громадськості в питаннях протидії корупції та впровадження сучасних стандартів і процедур в процесі управління проєктами», – прокоментував Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України.

З серпня 2021 року Найєм працював в команді Міністерства інфраструктури, а згодом Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. Сферою його відповідальності було дорожнє господарство, автомобільні перевезення, безпека на транспорті, розвиток прикордонної інфраструктури та сервісів для водіїв.

Як наголосили у міністерстві, окремим важливим напрямком роботи Найєма став розвиток прикордонної інфраструктури. За останній рік вдалось відкрити перший за 25 років новий автомобільний пункт пропуску «Красноїльськ» на кордоні з Румунією; збільшено пропускну здатність пункту пропуску «Краківець» на кордоні з Польщею, а також вперше за 17 років відновлено роботу на залізничному маршруті «Рахів – Валя Вишеулуй» до Румунії. Окрім цього, запущена і наразі успішно проходить тестування система електронного перетину кордону єЧерга.